YD og NYD – lav rigtig mad med Thomas Rode

image

Lige op til efterårsferien deltog vi i arrangementet YD og NYD – lav rigtig mad med Thomas Rode, som i sin enkelthed går ud på at man først skal yde (lave mad) og herefter nyde (spise mad), med den tidligere Michelin kok Thomas Rode.

Vi mødtes kl. 19 en torsdag aften på Kurhotel Skodsborg med 4 andre kursister. Rammerne var moderne, men hyggelige i det nyindrettede showkøkken Rex. Der var en rigtig dejlig afslappende atmosfære gennem hele aftenen og Thomas Rode var helt nede på jorden og utrolig flink og nem at snakke med. Det var tydeligt, at han brændte for sund og god mad og havde lyst til at inspirere andre med sin livstil og kost.

Aftenens tema var morgenmad, og vi skulle i alt kreerer 3 retter (som jeg vil mene, sagtens også kan nydes til frokost eller aftensmad).

  • Mas Huni. En slags tunsalat med frisk revet kokos, løg, lime, krydderurter og olivenolie serveret i hjertesalatblade.
  • Thai Omelette med svinekød, ingefær, citrongræs, koriander, hvidløg og chili toppet med daddeltomater.
  • Rodens æg med oksekød, kål, estragon, chili og spejlæg.

Thomas Rode instruerede og vejledte, mens vi andre snittede, hakkede og stegte. Undervejs kom han med en masse gode tips og tricks. Fx Forskellige snitteteknikker og hvordan man vedligeholder sin gode kniv.

Vi sluttede af med at nyde de tre retter som var utrolig velsmagende og allerede er afprøvet herhjemme flere gange siden. Og selvom vi egentlig skulle have sluttet kl. 21 blev den over kl. 22, før vi vinkede farvel og sagde tak for en rigtig god aften.

Det var nemlig simpelthen sådan en hyggelig, lærerig og inspirerende aften og vi sender her vores varmeste anbefalinger. Arrangementet koster kun 400 kr inklusiv alkoholfrie drikkevarer og afholdes torsdage fra 19.00-21.00. Du kan læse meget mere om det lige her.

– Eller se programmet lige her, som variere i alt fra juleand, til fiske og skaldyrssuppe eller morgenmad som i vores tilfælde ;-). image

 

/Line og Josefine.

2 thoughts on “YD og NYD – lav rigtig mad med Thomas Rode

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *