Tunsalat med bonito tun og kapers

tunsalat

tunmousse

 

Tunsalat er et klassisk frokost hit for mig og oftest lidt mere spændende end en klapsammen med leverpostej. Det er ikke fordi jeg ikke kan lide leverpostej, men sådan en mad smager bare bedst med rødbeder, syltede agurker eller ristede løg til som kan være lidt svært at balancere med i madpakken.

Jeg har nævnt det tidligere, men vi bager ofte en omgang koldhævede boller herhjemme og bruger dem også i vores madpakker. Der er ikke noget som sådan en hjemmelavede bolle med sprød salat og en omgang tunsalat. Madpakken bliver bare en anelse mere frisk og spændende. Dertil har vi gerne lidt frugt med og en lille snackbox med lakridsmandler. Meget bedre bliver det ikke efter min mening.

Denne cremede tunsalat er lavet på under 10 min og slår alle de færdigpakkede varianter man kan købe i supermarkedet. Den er virkelig god sammen med avocado og ristet rugbrød eller sammen med en grøn salat. Som forret, i de her koldhævede pitabrød eller bare som et lille mellemmåltid med et par agurke- og gulerødsstave. Tunsalat er lidt en af de klassikere som aldrig skuffer.

 

Opskrift på tunsalat (4-6 personer):

  • 300 g bonito tun på glas (eller to almindelige dåsetun)
  • 2 tesk. mayonaise
  • 1 dl. Yoghurt naturel
  • ½ rødløg
  • 3 spsk. kapers
  • Saften fra en halv citron
  • Frisk dild
  • Salt & peber

Løget snittes i små tern og dilden hakkes fint. Det hele kommes i en blender og efter 10 sekunder har du en lækker tunsalat klar til servering.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *