Tredagesfeber, skoldkopper og et nyt job!

12071816_10153115776387321_1692908718_n

Efter endelig at være nået ud på den anden side igen, hvor jeg kan se solen skinne, har jeg lyst til at dele lidt om den sidste måneds tid i vores lille familie. Den har nemlig ikke været helt nem. Og det er også en af grundene til, at der ikke har været så mange indlæg fra min side.

I august 2014 – kun cirka 3 uger efter Esther kom til verden, var jeg til min sidste eksamen og kunne kalde mig færdiguddannet folkeskolelærer, og efterfølgende gå på barsel med god samvittighed. Du kan læse mere om den tid i indlægget her og her.

I august måned, efter endt barsel, startede jeg så nyt job op som folkeskolelærer på en skole i vores nærområde. Jobbet viste sig desværre meget hurtigt slet ikke at være, hvad jeg regnede med, og jeg fandt mig selv i nogle helt umulige og urimelige situationer. Som ugerne gik kunne jeg se mig selv synke længere og længere ned. Jeg vågende bogstavelig talt med mavepine og gik i seng med ondt i hovedet mere eller mindre hver dag. Det gik også ud over familien, da overskuddet til at være en god mor og kæreste slet ikke var tilstede. Efter at have kæmpet og knoklet i en måned, valgte jeg derfor at kaste håndklædet i ringen og sige op. Det har været en rigtig svær beslutning, men det har helt sikkert været den rigtige for mig. Nogle ville måske mene, at jeg burde være blevet og kæmpet. – At det var for tidligt at give op. Men for mig har det været en beslutning om at handle og lytte til mine egne følelser og intuitioner.

Sideløbende med min beslutning om at sige op, søgte jeg et nyt job, som jeg var så heldig at få. Derfor sagde jeg forrig fredags farvel til min daværende arbejdsplads og kunne om mandagen med masser af sommerfugle i maven, starte mit nye job op i to børnehaveklasser, på en mindre folkeskole i Nordsjælland. Her blev jeg mødt af en masse nye søde kollegaer og børn. Min afdelingsleder kom tilmed med en stor og smuk buket blomster som velkommengave. Jeg føler mig rigtig godt taget i mod, og jeg er så glad for, at jeg stadig efter knap 2 uger, har en rigtig god fornemmelse af stedet og jobbet.

For at det ikke skal være løgn har Esther, midt i jobsamtale, opsigelse, og jobstart tilmed været ramt af den ene sygdom efter den anden. Først fik hun tårnhøj feber, og efter et døgn med 40,5 i feber og et helt slapt barn, der hverken ville spise eller drikke, var vi en tur på Hillerød, hvor vi blev sendt hjem med pencilin og beskeden om halsbetændelse. Efter et par dage med fortsat høj feber og en meget syg Esther, fik hun pludselig udslæt på hele kroppen. Igen måtte vi en tur forbi lægen, der mistænkte mæslinger og vi blev indlagt på Hillerød i isolation for et par timer. Det viste sig dog ‘bare’ at være tredagesfeber og efter et par dage hjemme var Esther på benene igen.

I sidste uge var den så igen gal, da Esther blev ringet hjem fra vuggestuen med 38 i feber og et nyt udslæt viste sig omkring bleområdet, rundt om munden og på benet. I torsdags var Jesper så til lægen med Esther, og kom hjem med beskeden om skoldkopper og en zinkspray fra Derma, der skulle hjælpe mod kløen og hjælpe med at udtørre pletterne. Feberen er nu væk, pletterne næsten forsvundet og Esther tilbage i vuggestue. Men hold op en omgang! Jeg synes, at det er så hårdt at se sit barn syg og man føler sig meget sårbar. Herudover er der alle de praktiske forhold omkring pasning, som kan være rigtig problematiske når begge forældre er arbejdende og man tilmed lige er startet nyt job. Igen!

Det har været en utrolig hård start på jobmarkedet og en rigtig hård tid i vores lille familie. Der er blevet grædt alt for mange tåre og jeg er ked af, at mit første ‘rigtige’ job efter endt uddannelse skulle ende ud på den måde det gjorde. Men man bliver også stærkere af den modgang man har haft i livet og efter at være nået ud på den anden side, er jeg faktisk stolt af, at jeg turde at handle for at ændre min situation. Det er ikke altid vi selv er herre over de situationer vi kan finde os selv i – men vi kan i mange henseender vælge at handle og gøre noget for at ændre dem vi ikke bryder os om.

I dag har været en virkelig skøn dag. Det er fredag og solen skinner fra en smuk blå himmel. Jeg er netop kommet hjem efter en dejlig dag på mit nye arbejde, med en masse skønne unger. Jeg har med mit nye job,  fået en halv time til og fra arbejde, men nyder faktisk alenetiden og den smukke natur til og fra arbejde, med en kop kaffe og lidt musik i radioen. Esther hentede jeg glad i vuggestuen, og nu står den på weekend der ud over en masse nærvær og familiehygge bl.a. står på fødselsdag og lidt venindehygge. Jeg glæder mig.

Rigtig god weekend til alle 🙂

 

/Josefine

 

2 thoughts on “Tredagesfeber, skoldkopper og et nyt job!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *