Tomattærte med rosmarin

Tomattærte med rosmarin img_0033

SKØN OPSKRIFT PÅ TOMATTÆRTE MED ROSMARIN.

Tærter er en stor favorit herhjemme, og denne tomattærte med rosmarin er ingen undtagelse. Ganske enkel og alligevel fuld af smag fra gode tomater og rosmarin, friskplukket fra haven. Den kan både spises som den er, i selskab med en god salat eller fx. som en ret ud af mange til et tapasbord. Den er både skøn serveret lun fra ovnen, eller kold dagen efter.

Da det skulle gå lidt hurtigt, valgte jeg i dette tilfælde at bruge en færdiglavet tærtedej, som blot skulle rulles ud. Men ellers kan jeg anbefale denne opskrift på tærtedej, som er ganske enkel at lave selv, og smager utrolig godt.

 

 

Opskrift på tomattærte:

  • 6-8 store tomater
  • 4 æg
  • 150 g. hytteost
  • 1-2 stor kvist rosmarin
  • 150 g. revet økologisk gouda
  • salt og peber

 

Rul tærten ud og prik et par huller i den med din gaffel. Skær tomaterne i tykke skiver og fordel dem rundt i hele tærten. Skyl og hak rosmarinen fint og drys den ud over tomaterne.

Pisk tilsidst æg, salt, peber og hytteost sammen i en skål og hæld æggemassen over tomattærten.

Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

 

 

/Josefine.

1 thought on “Tomattærte med rosmarin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *