Tarteletter med høns i asparges

tarteletter

tarteletter med høns i asparges

 

TARTELETTER MED HØNS I ASPARGES PÅ ÆGTE MORMORMANÉR

Udenfor er der utrolig koldt og vinteragtigt – og hvad er så bedre end gode gammeldags tarteletter med høns i asparges, præcis som mormor lavede dem. Når vi herhjemme laver tarteletter med høns i asparges, laver vi altid to retter på samme tid, og fylder godt op i fryseren. På den måde kan det også sagtens betale sig at købe en god økologisk kylling.

Af hønsebouillonen laver vi en stor portion hønsekødssuppe (eller oldesuppe, som vi altid har kaldt det i min familie) med knoldselleri, porrer og gulerødder – og af kyllingekødet en stor portion høns i asparges til at fylde i tarteletterne. For opskrift på en hønsekødssuppe, se her. Du skal bruge ca. 10 dl bouillon og alt kyllingekødet til at lave dine tarteletter med høns i asparges.

 

Opskrift på tarteletter med høns i asparges :

  • 80 g smør
  • 1,5 dl hvedemel
  • 2 glas asparges + asparges vandet
  • 8-10 dl hønsebouillon
  • 2 dl fløde
  • Salt og peber
  • kødet fra en hel økologisk kylling

 

Smelt smøren i en gryde og rør melet sammen med smøren. Tilsæt aspargesvand ubder opvarmning og kom herefter bouillon i lidt af gangen mens du rører, til du har den rette cremede konsistens på sovsen.

Tilsæt herefter fløde, asparges og kyllingekød og lad det hele simre et par min. Inden det serveres i lune tarteletter med lidt frisk persille på toppen.

Retten kan sagtens fryse, så det blot er At tage op og varme, en dag hvor det skal gå lidt hurtigt.

 

 

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *