Tarte Tatin

Tarte tatin

OPSKRIFT PÅ DEN SKØNNE FRANSKE ÆBLEKAGE TARTE TATIN

Her om efteråret er er det sæson for alle de gode danske æbler – og hvad er bedre end at undnytte det i en lækker dessert. Den franske æblekage Tarte Tatin er den perfekte efterårsdessert og smager virkelig godt serveret lun sammen med en god vaniljeis.

Tarte tatin er enkel æbletærte og består af kun få ingredienser (æbler, smør, sukker og butterdej) – vi valgte den nemme løsning, og købte en færdig butterdej. Hvis man har god tid kan det selvfølgelig anbefales at lave sin egen butterdej.

Man kan også sagtens forberede tærten i forvejen – så skal man blot lade æblerne afkøle inden man ligger sit butterdejslåg på og stiller den på køl med sølvpapir over. – Og så er den ellers lige til at komme i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Når man skal bruge desserten.

 

Opskrift på Tarte tatin:

  • 100 g. Smør
  • 200 g. Rørsukker
  • 5-6 store æbler
  • 1/2 citron
  • 1 portion butterdej

 

Tænd ovnen på 180 grader

Skræl æblerne, skær kernehuset fra og skær æblerne i skiver. Kom æblerne i vand med citronsaft, så de ikke når at blive brune og kedelige.

Smelt først smøren på en pande, og kom herefter sukkeret på. Sukkeren skal smelte og blive let gyldent inden du forsigtigt lægger æblerne på panden. Lad panden stå på varmen i ca. 10 min. ved middelvarme uden at røre rundt. Det skal blot stå og passe sig selv, men pas på det ikke brænder på.

Kom panden af varmen og lad den afkøle en smule inden du kommer dit butterdejslåg på. Klem siderne ned, prik nogle huller med en gaffel i butterdejen og kom den herefter hele panden i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Til butterdejen har fået en flot gylden farve.

Mens din Tarte tatin stadig er varm vendes den ud på en tallerken så din butterdej nu udgør bunden af din tægte.

Server Tarte tatin lun og fx med god vaniljeis.

img_1785

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *