Syltede små cherrytomater

Da begge piger og jeg selv har gået og hostet og snottet hele weekenden, har vi haft en stille og rolig weekend herhjemme, uden de store planer. Lørdag fejrede vi Jespers fødselsdag med god mad og hygge på sofaen og i går tog jeg Wilma i bæreselen og gik i køkkenet for blandt andet at sylte rødbeder og små cherrytomater. Vi kom desværre sent i gang med tomaterne i år, hvorfor høsten heller ikke er ligeså stor som den plejer. Men vi har alligevel nydt godt af friske tomater i hele august og september, og i går plukkede jeg en god skål blandede ribs- og cherrytomater som jeg syltede med lidt friske urter og hvidløg. De syrlige små tomater smager virkelig godt som tilbehør til maden, eller blandet i en god salat. Opskriften finder du nedenfor.

Syltede små cherrytomater
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 1 glas
Ingredienser
  • 300 g små cherrytomater (jeg brugte cherrytomater og små ribs tomater)
  • 0,5 dl vand
  • 2 dl eddike
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peberkorn
  • en håndfuld friske krydderurte kviste (jeg brugte oregano, timian og estragon)
  • 2 fed hvidløg
Fremgangsmåde
  1. Vask og rengør dine små tomater, og nib stilken af.
  2. Kom vand, eddike, salt, sukker, urter og hvidløg i en lille gryde og lav et opkog.
  3. Tilsæt tomaterne.
  4. Kom gryden af varmen og lad det stå et par min. inden det hældes på skoldede glas.
  5. De syltede tomater skal trække et par dage i køleskabet, og kan holde flere måneder på glas.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: