Sundtoldsmarked i Helsingør

sundtoldsmarkedIMG_9910

 

Weekendtur på sundtoldsmarked i Helsingør

 

I går ville vi egentlig have været en tur til Helsingborg – men da vi nåede havnen i Helsingør var den proppet med mennesker, smukke gamle skibe, fine boder, musik, dans og mennesker i fine gamle dragter fra 1800-tallet. Vi besluttede os derfor for at blive, og endte med at have en virkelig hyggelig dag i Helsingør – på det fine årlige sundtoldsmarked. På mærkeligvis havde vi overset de flotte store plakater om begivenheden, og glemt alt om at der skulle være sundtoldsmarked netop denne weekend.

Brandvæsenet rykker ud
IMG_9912
Rundt omkring på havnepladsen var der musik, dans, historier, leg og skuespil. Her er et par soldater ved at putte en pige i gabestok.

 

Hvert år bliver havnen og pladsen foran skibsklarerergaarden omdannet til en 1800-tals markedsplads med fine boder, hvor folk klædt ud i smukke dragter fra samme tid sælger forskellige lækkerier og håndværk. Man kunne fx købe brød, tobak, grøntsager, garn, fine flettede kurve eller gamle dukker og trælegetøj. Man kunne også deltage i forskellige aktiviteter. Fx bage sin egen pandekage over bål eller forsøge at skrive sit navn med blæk og fjer. Rundt omkring rendte ”beskidte gadebørn” og tikkede, og flere steder blev der spillet musik, sunget og fortalt historier af folk i flotte 1800-tals dragter, og på teaterscnenen var der forestillinger for både børn og voksne.

Vi havde en virkelig hyggelig dag på sundtoldsmarkedet – og skal helt sikkert ned og kigge igen til næste år. Et virkelig hyggeligt og stemningsfuldt arrangement for børnefamilien. (Og som historielærer, ser man jo også en masse potentiel læring ved netop at deltage i sådan et event ;-)) Jeg har delt lidt billeder fra vores hyggelige dag.

 

 

Til Esthers store glæde solgte en af boderne karamelpinde. Her er hun lige vågnet fra sin eftermiddagslur.
helsingør
Mine to yndlingspersoner med smukke Kronborg og gamle skibe i baggrunden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Josefine.

1 thought on “Sundtoldsmarked i Helsingør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *