Stegte makreller med perlerugsalat

IMG_1147Det er stadig sæson for friskfangede Makreller ved fiskehandleren. Stegte makreller er en af mine absolut yndlings fiskeretter – her serveret med en nem og lækker perlerugsalat med spinat og citron.

IMG_1149

Opskrift på stegte makreller med perlerugsalat

  • 2 hele makreller – renset og delt i filet
  • Olie
  • Salt og peber

Pensl makrellerne med olie og steg/grill dem ved høj varme i 3 min. På hver side.

Spinatperlerug salat

  • 1 pose spinat
  • 100 g perlerug
  • 1 rødløg
  • Saften fra 1/2 citron
  • Olie
  • Salt og peber

Kog perlerug i en gryde med lidt salt og kog i ca. 30 min., og lad den dampe af. Hak rødløget fint og sauter det i lidt olie i en gryde. Skyl spinaten godt og kom det i gryden. Sæt låg på og damp spinaten, til den er faldet sammen. Bland spinaten sammen med den afdampede perlerug. Tilføj citronsaft og salt og peber, og server med de varme stegte makreller.

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *