Stegt hornfisk vendt i rugmel

 

Om foråret, når det er sæson for at fange hornfisk, er der sort af mennesker på stranden ved Kronborg, hvor den ene efter den anden fisk hales i land. Folk kommer med sorte sække og store spande fyldt med hornfisk som de skal hjem og tilberede. Hornfisken er lang, sølvfarvet og har en næblignende snude og er fyldt med grønne ben. Men når man lige finder ud af hvordan benene fjernes, smager den helt fantastisk dejligt. Kødet fra hornfisk er hvidt og den er mild i smagen og super sund med et højt indhold af protein, fedtsyrer, jod og selen. Den var et stort hit herhjemme hos både børn og voksne.

Efter en dejlig dag med masser af sol i sidste uge lavede vores dejlige mænd en lækker middag der smagte sådan rigtigt dejligt af forår. De stegte hornfisk vendt i rugmel, kogte nye kartofler vendt i persille, dampede friske asparges og lavede en skøn og sprød salat med avocado, mango, agurk og spinatblade. En gennem skøn måde at slutte en dejlig dag på.

 

Stegt hornfisk vendt i rugmel
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Ingredienser
  • hornfisk
  • rugmel
  • salt og peber
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • spinatblade
  • ½ agurk
  • edamamebønner
  • en håndfuld mandler
  • saften fra ½ citron
  • 1 tesk. honning
  • 1 tesk. sennep
  • ½ dl olie
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Hornfiskene vendes i rugmel og krydres med salt og peber. Herefter steges de på en pande i smør og olie ved middel høj varme i små 5 minutter på hver side.
  2. Mango, agurk og avodcado skæres i tern og kommes i en skål med spinatblade og edamamebønner. En dressing bestående af citronsaft, honning, sennep, olie, salt og peber røres sammen og fordeles over salaten.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: