Sprød sommersalat

sommersalatsprød salat

Sommersalat med kartofler, spirer og friske ærter.

 

Jubii jeg skal være moster! Igen! 🙂

Se bare her.

 

Den her sommersalat fik nogle mange positive ord med på vejen da jeg serverede den sammen med en svinemørbrad for et stykke tid siden.

Jeg holder rigtigt meget af forskellige slags salater, men synes tit sådan en icebergsalat med agurk og tomater kan blive lidt kedeligt. En salat behøver ifølge mig ikke indeholde mange forskellige ingredienser, men den må gerne mætte, være frisk og sprød og være lavet af gode råvarer, hvilket denne sommersalat lever helt op til. Min svigermor er ekstremt god til at lave de lækreste salater og hos hende er jeg op til flere gange blevet inspireret.

Min opskrift på sommersalat passer perfekt som et supplement til sommerens grillmad selvom sommeren ikke viser sig fra sin bedste side i øjeblikket.

 

Opskrift på sommersalat

  • Små danske kartofler
  • Løgspire
  • Friske ærter
  • Citronskal fra 1 citron
  • Saften fra ½ citron
  • 100g Ricotta
  • En håndfuld dild
  • En håndfuld brøndkarse
  • Salt & peber

Start med at kog kartoflerne i vand tilsat salt og stil dem efterfølgende på køl til du går i gang med at lave sommersalat. På denne måde har du forberedt det som tager længst tid og resten er lige til at sammensætte før servering.

Bland ricotta med citronskal samt saften fra en halv citron og smag til med salt og peber. Vend kartofler og de friske ærter i ricottablandeningen. Tilsæt løgspire, dild og brøndkarse og du har den lækreste sprøde sommersalat.

 

/Line

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *