Sprød rødkålssalat

Jeg tjekker bare lige hurtigt ind med en lækker opskrift på en hurtig og enkel rødkålssalat. Vi er nemlig landet hos mine forældre og kan se frem til nogle skønne juledage. Håber i får det samme.

Sådan en sprød rødkålssalt som tilbehør er både smuk at se på, frisk og sprød og smager helt fantastisk. Jeg er ret pjattet med kål lige fra spidskål og grønkål til rødkål. Den eneste kål jeg synes er lidt kedelig er almindelig hvidkål.

Rødkålssalat er et skønt supplement til julemaden som godt kan være lidt tung og mættende. Denne sprøde salat fik vi til andestegen ved fejring af Mortens aften og den gav lige lidt friskhed og knasende sprødhed til resten af menuen.

Det er en super nem salat og genial til julemenuen.

Sprød rødkålssalat
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 4 pers.
Ingredienser
  • ½ rødkål
  • 1 granatæble
  • 3 mandariner
  • 1 rødløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tesk honning
  • 1 tesk sennep
  • salt & peber
Fremgangsmåde
  1. Løg og rødkål snittes og blandes sammen med granatæblekernerne. Mandarinerne skraldes og halveres og blandes efterfølgende i salaten. Olie, æblecidereddike, honning, sennep, salt og peber blandes til en dressing og hældes over salaten som herefter er klar til servering.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: