Spinatboller

Lækre og luftige grønne spinatboller

 

Denne opskrift på lækre grønne spinatboller er helt perfekt som fx sandwichboller i madpakken eller som tilbehør til en varm suppe en kold vinterdag. Bollerne bliver virkelig lette og luftige, og får en flot grøn farve.

Jeg bagte dem sidst, med assistance fra Esther, der syntes det var rigtig sjovt at bollerne blev helt grønne, og insisterede på, at vi næste gang skulle bage lyserøde boller.  Jeg må vist have gang i rødbederne næste gang!

Bollerne på de lækre spinatboller finder du nedenfor.

Spinatboller
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: Ca. 20 boller
Ingredienser
  • 250 gram frisk spinat
  • 3 dl lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1,5 dl A38
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 1 spsk. Honning
  • 1 tsk. salt
  • 300 gram speltmel
  • 400 gram hvedemel (eller til det passer)
  • Æg, mælk og birkesfrø til pensling.
Fremgangsmåde
  1. Kom den friske spinat i en blender sammen med vandet og blend det godt igennem.
  2. Opløs gæren i spinatblandingen
  3. Tilsæt yoghurt, olivenolie, æg, honning og salt, og rør det hele godt igennem i en røremaskine.
  4. Tilføj speltmel og rør et par min.
  5. Tilsæt herefter hvedemelen lidt af gangen og ælt godt igennem til dejen slipper skålen.
  6. Lad dejen hæve tildækket i 1,5 time
  7. Form spinatbollerne, pensl med æg og
  8. Mælk, drys med sesam og lad bollerne efterhæve i 30 min.
  9. Bag spinatbollerne ved 200 grader i ca. 15 min.

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: