Spinat- og lakselasagne

lakselasagne

 

Når vi laver lasagne herhjemme er det ofte den traditionelle med kødsovs, lasagneplader og bechamelsovs. En virkelig god klassiker som jeg bare aldrig bliver træt af. I weekenden prøvede jeg denne skønne spinat og lakselasagne af i stedet for den almindelige lasagne og den smagte rigtig dejligt.

 

Aftensmaden kan godt være lidt af en udfordring herhjemme i øjeblikket i hvert fald for Lille K som godt kan have svært ved nye retter eller mad som er blandet sammen. Sådan en lakselasagne med masser af spinat kan derfor godt være en lille smule grænseoverskridende for ham den 3-årige. Vi har dog en regel herhjemme om at man skal smage på maden inden man kan sige at man ikke bryder sig om det. Heldigvis var han knap så forskrækket over sin portion lakselasagne og fiskede pænt lasagnepladerne fra som han spiste med velbehag.

 

Denne spinat- og lakselasagne er egentlig ret nem at lave og tager ikke længere tid en den traditionelle. Den er lækker cremet og har masser af smag af både tomat, laks, pasta og spinat. En virkelig god kombination efter min mening.

 

Opskrift på spinat- og lakselasagne:

Tomatsovs:

  • 1 hakket løg
  • 2 hvidløg
  • 1 dåse hk tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 tesk. oregano
  • salt & peber
  • 1 dl vand

Bechamelsovs:

  • 20 g smør
  • 3 spsk. mel
  • 5 del mælk
  • 100 g revet ost
  • muskatnød
  • salt & peber

Spinat:

  • 500g frossen spinat
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • ½ dl vand
  • muskatnød
  • salt & peber

Desuden:

  • pastaplader
  • 5oo g laks

 

Løg og hvidløg svitses i en gryde, hvortil der tilsættes tomatpure og hk. tomater. Tomatsovsen krydres med oregano, salt og peber.

I en anden gryde varmes spinat stille og roligt op og de øvrige ingredienser tilsættes. Kom spinaten over i en skål og genbrug evt. gryden til bechamelsovs.

For at lave bechamelsovs smeltes smørret i en gryde og melet tilsættes til en samlet masse. Herefter røres mælken i lidt ad gangen imens der piskes for at undgå klumper. Når sovsen har den rette konsistens kommes den revet ost heri og sovsen krydres med muskatnød, salt & peber.

Lakselasagnen er nu klar til at blive samlet. Jeg lagde først lidt spinat sammen med tomtasovs i bunden og dernæst lasagneplader. Herefter spinat, laks, tomatsovs og bechamelsovs – og igen plader på. Jeg kom i alt 3 lag lasagneplader på.

Lasagnen bages ved 200 grader i ca. 35 minutter.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *