Små hjemmelavede jordbærkager

image

Ingen sommer uden jordbærkager. Her får du opskriften på en hjemmelavet en af slagsen, bestående af en marzarinkage med god mørk chokolade, en luftig vaniljecreme og skønne danske jordbær.

 

Opskrift på små hjemmelavet jordbærkager:

 

Mazarinkage:

  • 250 g smør
  • 200 g marcipan
  • 250 g sukker
  • 6 æg
  • 75 g mel
  • 100 g god mørk chokolade
  • Små engangstærtebunde

Tænd ovnen på 180 g.
Rør sukker og smør og revet marcipan sammen med en elpisker til massen er cremet. Tilsæt et æg af gangen og pisk godt. Rør tilsidst melet i dejen og kom den i de små tærteforme. Bag kagerne i midten af ovnen ved 180 g. I ca. 20 min. (Prik evt. Lige med en strikkepind i en af kagerne for at tjekke om de er færdige)

Lad kagerne køle af, mens du smelter chokoladen over vandbad. Når kagerne er helt kolde kommer du et lag chokolade på toppen og stiller dem på køl.

 

Vaniljecreme:

  • 3 dl sødmælk
  • 1 stang god vanilje
  • 3 æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 3 spsk maizena

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker så de skiller. Pisk sukker, maizena og vanilje sammen med æggeblommerne.

Kom mælken i en gryde og bring den i kog. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser mens du pisker godt og giv cremen et hurtigt opkog. Kom herefter cremen i en beholder og stil den på køl.

 

Pynt:

  • En lille bakke gode danske jordbær

Kom en god klat kold vaniljecreme på de små mazarinkager og pynt med gode danske jordbær. Så har du smagen af dansk sommer, når den er bedst.

image

/Josefine

4 thoughts on “Små hjemmelavede jordbærkager

    1. Hej Susanne. Opskriften giver omkring 30 små mazarinkager. Den kan derfor sagtens halveres, hvis man ikke ønsker så mange. Men man kan også fryse de små kager – så mangler man kun vaniljecreme og friske jordbær, til at toppe kagerne med 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *