Skinkesnegle

skinkesnegle billede

I weekenden bagte Lille K og jeg en stor portion skinkesnegle til fryseren. Det er helt vildt hyggeligt at have Lille K med i køkkenet og han stor nyder at få lov at hjælpe. Det gælder alt fra borddækning, tømme opvaskemaskine og især at være med under madlavningen. Selvom det bliver en smule mere kaotisk og at tingene tager lidt længere tid nyder jeg at dele en fælles interesse med ham. Han lærer super hurtigt og for en der lige er fyldt to år er han ferm med er grydeske. Hele processen omkring at være med til at lave mad gør at han tør smage på nye retter og er mere åben for andre ingredienser og krydderrier end han lige er vant til. Han har eksempelvis aldrig været så glad for ost, men synes at disse skinkesnegle med flødeost smagte dejligt. De er både milde, men samtidig fulde af smag. Disse skinkesnegle passer rigtigt godt til madpakker eller som et lille mellem måltid.

Opskrift på skinkesnegle ca. 30 stk.

  • 5 dl mælk
  • 100 g smør
  • 75 g gær
  • 1 tesk. salt
  • 150 g rugme
  • ca. 600 g hvedemel

Fyld:

  • 200 g flødeost
  • 300 g skinke skåret i terne
  • Et bundt purløg
  • Friskkværnet peber

Smelt smør og kom mælk i. Rør gæren i den lune blanding og tilsæt salt og mel lidt ad gangen. Lad dejen hæve i 40 minutter. Herefter deles dejen i to og rulles ud i ca. 40×30 cm. Smør med flødeost og drys skinke og purløg og peber på. Rul dejen sammen på den lange led og skær ca. 15 stk. Tryk dem flade og bag dem ved 200 grader til de er let gyldne. I min ovn tager det ca. 20 minutter.

 

/Line

2 thoughts on “Skinkesnegle

  1. så god en ide at bruge flødeost istedet for revet ost… Det må jeg bestemt afprøve en dag sammen med min bette søn Johan på snart 2,5 år.
    Dejligt at du deler dine erfaringer med sønnike i køkkenet, jeg oplever heldigvis samme glæde fra Johan og netop det med at børn smager på mere mad når de selv er med til at tilberede maden er også gældende her!

    Tak for en skøn blog

    1. Mange tak for din kommentar. Det er simpelthen noget af det hyggeligste at have sønnike med i køkkenet, selvom det også kræver lidt tålmodighed. Han er lige i en alder nu hvor han lærer en masse og nye tiltag kan somme tider virke skræmmende, men når han har været med i madlavningsprocessen kan han slet ikke lade være med at smage 🙂 Skinkesneglene bliver super lækre og saftige af flødeosten – og mon ikke man kan variere med forskellige smagsvarianter hvis man synes den traditionelle flødeost bliver kedelig 🙂

      /Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *