Hvad skal hospitalstasken indeholde?

A

tøj

 

Selvom jeg denne gang skal have et planlagt kejsersnit og kender den præcise dato, har jeg alligevel været lidt på forkant, og er så småt begyndt at tænke over hvad hospitalstasken skal indeholde. Vi er både meget spændte og glæder os helt vildt til at møde Lillesøster.

Grundet en lidt træls (på godt jysk) begyndelse ved sidste fødsel er jeg blevet tilbudt op til fem overnatninger på hospitalet denne gang. Et meget fint tilbud synes jeg, men som for mig på mange måder virker urealistisk. Jeg håber på at jeg er klar til at komme hjem efter et par dage, men det vil tiden vise. Jeg har lovet mig selv at tage en dag ad gangen og føle godt efter, hvad der giver mening i situationen.

Jeg har lavet en overordnet liste over, hvad der kan være godt at have med i hospitalstasken – både til mor og baby. Mit udgangspunkt er at jeg skal have kejsersnit og skal være indlagt nogle dage. For andre anden gangs fødende er situationen ofte en helt anden da de skal hjem samme dag de har født.

 

hospitalstasken

Hospitalstaksen til mor:

 • Morgenkåbe
 • Nattøj – gerne ammevenligt. Der er selvfølgelig mulighed for at bruge hospitalets skjorterne som fungerer helt fint, jeg kan bare godt lide at være i mit eget tøj.
 • Hjemmesko – som er nemme at tage på, hvor du ikke behøver at bukke dig.
 • AmmeBH – uden bøjler. Jeg kan anbefale dem fra Boobs som sidder rigtigt godt uden at stramme.
 • Ammeindlæg – sidst var jeg meget glad for dem i uld og gik ikke med andet.
 • Mormortrusser – høje og løse, da man med et kejsersnit ikke vil have noget til at sidde i bikinilinjen.
 • Bukser eller leggins – jo blødere jo bedre.
 • Skjorte – løs og ammevenlig.
 • Ammetop
 • Cardigan
 • Strømper
 • Toiletsager tandbørste, tandpasta, hårelestikker, hårbørste, deodorant, shampoo/tørshampoo, balsam, ansigtscreme, fugtighedscreme, læbepomade, brystcreme til ømme brystvorter hvis man overvejer at amme, evt. lidt make-up, medicin eller kontaktlinser/briller hvis man bruger det.
 • Vandflaske – er fantastisk, fremfor de små plastikkrus hospitalet tilbyder.
 • Chokolade – hvis man er til den slags.

 

Hospitalstasken til Baby:

 • Tøj til et par dage – 3-4 bodyer, 1 par bukser, gerne med fødder eller strømpebukser, 1 cardigan, 2 heldragter, strømper.
 • Hue
 • Trøje eller køredragt – til hjemturen.
 • Sut – med mindre man vil vente til mælken er løbet til eller fravælger sutten helt.
 • Dyne
 • Stofbleer – du kan ikke tage for mange med.
 • Bamse – eller lignende.

 

Diverse:

 • Telefon + oplader
 • Kamera + oplader
 • Ammepude – kan være rigtigt god at have med.
 • Autostol – til køreturen hjem
 • Vandrejounal + sygesikring
 • Tøj og toiletsager til Far – hvis i skal overnatte på hospitalet er det selvfølgelig nødvendigt.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *