Skagen part 2: Spiseoplevelser i Skagen

moules frites

Skagen kunstmuseum

rejemad

skagen skinke

Brøndums

stjerneskud

 

Madmæssigt var Skagen også en super skøn oplevelse. Når vi holder ferie går vi også meget op i gode spiseoplevelser og det betyder næsten lige så meget for os at planlægge hvor vi skal spise som hvad vi skal se. På vores ferie i Skagen prioriterede vi en god frokost fordi vi havde Lille K med, hvilket fungerer rigtigt godt for os. Trætheden og dermed tålmodigheden rammer ofte Lille K tidligt på aftenen og derfor spiste vi lidt nem mad eller take-away om aftenen. Skagen byder på et stort og varietet udvalg i restauranter, cafeer og take-aways og jeg har valgt vores favoritter her.

 

Slagter Munch

Vi ligger altid en tur forbi Slagter Munch for at købe gode spegepølser med hjem. Jeg er især vild med Mozzarellapølsen og den italienske med soltørrede tomater. Udenfor sæsonen byder Slagter Munch på take-away hver fredag – og de par gange vi har prøvet det har det været rigtigt lækkert. En nem og hurtig måde at få et godt måltid, hvis ikke man vil bruge tid i køkkenet.

 

Atelieret

Atelieret ligger på Skagens Museum og er en virkelig hyggelig cafe, som laver utroligt lækker mad til en overkommelig pris. De bruger lokale råvarer og det ser både fantastisk smukt ud og smager mindst lige så godt. Her er desuden et lille aktivitetsbord til børnene.

 

Ismageren

Vi var flere gange hos Ismageren som laver den bedste is og iskaffe. Selv Lille K var begejstret for deres iskaffe som var fyldt med en god vaniljeis. Ismageren kalder selv deres is for Skagens bedst is – italiensk gelato med et dansk twist, og jeg må give dem ret. Isen er frisklavet hver dag, hvilket gør den super lækker cremet i stedet for at være bundfrossen: De har både sorbet og flødeis så der er noget for enhver smag. Min personlige favorit var pistacie og snickers is.

 

Ruths Hotel

Ruths Hotel er altid et besøg værd, hvad enten man er til kaffe og kage eller fransk Gourmet mad. Vi nød en frokost i solen udenfor, hvor jeg fik en stor skål Moules Frites med hjemmerørt mayo og et glas hvidvin. Åh det var lækkert. Solen skinnede og her er bare altid en rigtig god stemning. Jeg kan i øvrigt anbefale deres bager, hvor man kan bestille lækkert brød og sprøde croissanter til morgenbordet. Brøndums og Kokkenes også værd at lægge et besøg hos, hvis man har tid.

 

Jørgens Spisehus

Byens bedste stjerneskud finder man nede på havnen hos Jørgens Spisehus. Man kan både sidde i spisehuset, eller man kan vælge at tage maden med hjem.

 

Gik man glip af part 1 – om børnevenlige Skagens oplevelser er man velkommen til at læse med her.

 

1 thought on “Skagen part 2: Spiseoplevelser i Skagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *