Skagen part 1: Guide til oplevelser i Skagen

Jeg har tidligere lovet lidt ferietips, hvis man engang skal en tur til Skagen. Skagen betyder noget helt specielt for mig og det er derfor lidt som at komme hjem når vi kører ind i byen ved Shell tanken. Skagen er den hyggeligste by at gå på oplevelse i og er for mig lig med ferie, afslapning, nærvær, fisk og skaldyr, sol, blæst, natur, familiesamvær, gåture, gule huse, gode øl og alt derimellem.

Jeg har delt indlægget op i 2 hvor jeg i dette skriver om små ture og oplevelser i Skagen og i det andet om mad og spisesteder, for at det ikke kommer til at fylde alt for meget.

Når jeg besøger byen på toppen af Danmark holder jeg både af de klassiske turistattraktioner såsom en tur til Grenen, Råbjerg mile, Gammel Skagen, en tur på gågaden, Den Tilsandede Kirke og selvfølgelig Skagens Kunstmuseum. Oftest når vi ikke alt det vi gerne vil når vi er i byen, men det er sjældent jeg kommer hjem uden at have været en tur på havnen og i Gammel Skagen. Oftest er det udelivet som bliver prioriteret når vi går på opdagelse i byen.

Denne sommerferie skulle udover oplevelser for de voksne også indeholde børnevenlige aktiviteter og heldigvis var vejret rigtigt dejligt de fleste dage. Vi nød en hel uge med store og små eventyr, god mad og tid sammen som familie. En hel perfekt sommerferieuge.

Gammel Skagen

skagen

Drachmanns hus

vandtårnet

skagen by

legeplads

havnen

IMG_0287

 

Grenen – sandormen

Der er mange ting jeg altid gerne lige vil nå når jeg er i Skagen – lige meget hvordan vind og vejr er. En af de ting er et besøg ved grenen, hvor de to have mødes. Vi har ofte set sæler på vores gåture, men i år var det Sandormen som var et kæmpe hit.

 

Råbjerg Mile

Har man lyst til sand imellem tæerne skal man tage en tur til Råbjerg Mile, Danmarks største sandkasse. Jeg kan stadig huske, hvor fedt det var at løbe op og ned ad bakkerne som barn. Nu får jeg lov at give denne oplevelse videre til min egen søn og det nyder både han og jeg.

 

Kapelgårdens legeplads

Et sted vi flere gange besøgte i Skagen var den nyetablerede legeplads ved den gamle Kapelgårdsskole som nu er lukket. I stedet er det nu et Kulturhus med blandt andet bibliotek og biograf. Legepladsen var en stor succes og så findes her flere cafeer, hvor man kan sidde og spise en frokost eller drikke en kop kaffe imens børnene leger. Vi var flere gange forbi legepladsen og den var vældig populær.

 

Rundetårn

Lider man ikke af højdeskræk er der en fantastisk udsigt oppe fra det gamle rundetårn lige overfor Slagter Munch. Man har udkig til hele Skagen med de smukke gule huse og flotte røde tage.

 

Skagens Kunstmuseum

Skagens Museum er i gang med at udvide og jeg tror det bliver helt utroligt fint. Jeg elsker at være her, allerbedst lidt udenfor sæson så her ikke er så mange mennesker. Skagensmalerne kunne noget helt specielt og jeg holder utroligt meget af stemningen som alle billederne skaber. Have der er tilknyttet er helt utrolig fin og så er museet i gang med at lave et nyt område til børns kunstneriske udfoldelser. Har man lyst til at se hvordan nogen af de kendte personer boede kan man både besøge Drachmanns hus og Michael og Anna Anchers hus.

 

Kyst Museet

Kystmuseet Skagen – Det gamle fortidsminderne er et rigtigt fint sted at komme med børn. Her kan man se hvordan fiskerne boede i gamle dage og her er også et område til leg og lær for børn. Der hænger i øvrigt flere af min søsters og mine forfædre på museet, hvilket er lidt sjovt at se. Stedet er virkeligt et besøg værd og jeg glæder mig til at Lille K bliver en anelse større så han kan på oplevelse her.

 

Det grå fyr

Det grå fyr som ligger på vej ud til Grenen og har en helt speciel betydning for mig. Her tog min far og jeg ofte ud og nød udsigten da jeg var barn. Lige meget hvordan vejret har været har vi stået på toppen og er blevet blæst igennem. En rigtig dejlig oplevelse som vækker gode minder.

 

Den tilsandede kirke

Ude i klitterne ligger Den Tilsandende Kirke. Egentlig er her ikke så meget at se andet end et kirketårn, men vejen derud og er hyggelig. Mine bedsteforældre har altid boet i nær gåafstand så der er blevet løbet en masse i milerne og plukket lyng på vej frem ag tilbage fra kirken. I uge 29 er det iøvrigt her verdensballetten finder sted som er en oplevelse i særklasse.

 

Noget jeg stadig har til gode er Skagen Odde Naturcenter, som er på to-do listen på vores næste besøg i Skagen.

 

/Line

1 thought on “Skagen part 1: Guide til oplevelser i Skagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *