September måned

september måned

 

Inspirationsindlæg for september måned.

Vi glæder os til september måned, hvor det for Lines vedkommende står på bl.a. Barnedåb af K og A og for Josefines vedkommende også en lille ferie i vores forældres lejlighed i Skagen. Herudover har både Jesper og Kristoffer fødselsdag i september – som selvfølgelig skal fejres i familiens selskab med god mad og hygge.

September måned er startet usædvanligt varmt og melder hele den kommende uge for sol og sensommerdage, hvilket jo er helt fantastisk. Med henholdsvis barsel og ferie i sigte skal dagene derfor nydes med dejlige gåture, leg på stranden, eftermiddagskaffe i solen og sensommeraftner med grillmad på terrassen. Vi glæder os også super meget til at efteråret sådan rigtig indtræder og det igen er tid til stearinlys, tæpper og efterårshygge indendørs.

 

 

Inspiration for September måned

 

Bøger:

D. 15. September udkommer Meiers nye kogebog: ”Meiers salater året rundt”, som er fyldt med 100 helt nye salatopskrifter med spændende tilberedningsmetoder som fermentering, røg, grill og syltning og som har fokus på især forår, sommer og efterår og de specifikke og lokale sæsonvarer man finder indenfor hver årstid. En bog vi glæder os til at kigge mere i, og smage på opskrifter fra.

 

 

Oplevelser:

Det er høst sæson og derfor også tid for en masse skønne høstfester rundt omkring. I sidste uge fejrede vi høstfest I vuggestuen med tombola, ponyridning, ansigtsmaling og fællesspisning og i denne weekend holder bl.a. Krogerupgaard høstmarked, hvor du kan opleve juice-selv-bod, Per Kølsters bryggeri, kombuchabar, halmborg og en gårdsplads der er forvandlet til en stor gårdbutik med lækre grøntsager og frugter. Læs mere her.

Herudover holder Helsingør og Espergærde kulturnat sidst i september, helt præcis d. 30. September, hvor der plejer at være en masse spændende arrangementer for både store og små. Se hele programmet for aftenen her.

 

 

Film:

Måske september måned byder på en tur i biografen med børnene. Vi har endnu ikke nået at se den nye børnefilm film, ”Find Dory”, som er 2’eren af filmen ”Find Nemo”, og som vi indtil videre kun har hørt godt om.

 

 

I haven/altanen/skoven:

September måned er blandt andet tid for høst af de første danske æbler og så har vi et hemmeligt sted i Helsingør, hvor det lige nu boomer med skønne store brombær, som vi har planer om at plukke en masse af. Herudover kan man også finde kantareller og andre skønne svampe i skovbunden. Gribskov i Nordsjælland er et godt sted for svampeplukning.

 

 

Mad:

Vi har blandt andet planer om at lave brombærmarmelade til køleskabet – og måske bruge noget af den gode brombærmarmelade  i disse lækre Brombærsnitter (i linket finder du også en opskrift på brombærmarmelade), og af æblerne kan vi anbefale disse lækre æblemuffins, verdens bedstemor and æblekage eller bare en god klassisk æblegrød fx til at putte ovenpå yoghurten eller havregrøden om morgenen.

 

 

Projekter:

Tidligere på året postede vi indlægget Forår i ramme. DIY blomsterpres og transparente rammer. Her til efteråret er planen at fylde den med smukke pressede efterårsblade i mange forskellige farver, nuancer og størrelser.

En anden lille ide, som vi har planer om at bruge et par eftermiddage på, er en fin lille efterårsguirlande, som kan hænge og pynte i stuen og som man sagtens kan lave sammen med børnene. Først samler man en hel mase smukke blade i skoven, herefter presser og tørrer man dem i en bog og putter fx glimmer på dem (E elsker glimmer), hvorefter man hænger dem op på en snor til en lang guirlande.

 

 

/Line og Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *