Sandwichboller

Sandwichboller

OPSKRIFT PÅ LÆKRE LUFTIGE OG BLØDE SANDWICHBOLLER

Disse sandwichboller er både bløde, luftige og lækre og smager virkelig godt i fx madpakken, til frikadellesandwichen eller til en kyllingeburger med guacamole og mango.

Forleden bagte jeg selv bollerne, som blev brugt sammen med resterne fra en flæskesteg, til verdens bedste flæskestegssandwich. Det kan virkelig anbefales.

Man kan sagtens fx drysse bollerne med sesamfrø, hørfrø eller havregryn, hvis man ønsker en topping på sine sandwichboller.

 

Opskrift på sandwichboller: (ca. 10-12 stk.)

  • 6 dl mælk
  • 50 g. smør
  • 50 g. gær
  • 300 g. groft kværnet speltmel
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

 

Smelt smøren i en gryde, tilsæt mælk og når smør-mælkeblandingen har stuetemperatur kommes den over i en skål og gæren opløses heri.

Rør salt, sukker og speltmel i dejen og rør godt rundt. Tilsæt herefter hvedemelen lidt af gangen. Ælt dejen godt i gennem, og kom den tilbage i skålen.

Stil dejen til hævning i minimum 1-1,5 time et lunt og tildækket sted.

Form bollerne, læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 1/2 time. Pensl dem med lidt mælk inden de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. til de er let gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *