Salat med krydrede kødboller af farsen fra en medisterpølse

image

Efter to ugers ferie med familien, med masser af lækre retter og alt alt for mange desserter, is, chokolade mm. Havde både Jesper og jeg bare lyst til noget let og enkelt til aftensmad. Denne salat er dejlig nem og lave og så smager den skønt.

Kødbollerne er nemlig lavet på farsen fra en økologisk medisterpølse. Et rigtig smart trick når det nogle gange skal gå lidt ekstra hurtigt. Man kan også bruge den krydrede medisterpølse fars i andre hurtige retter som fx. Boller i karry, på en pizza, i pitabrød eller til spaghetti med kødboller i tomatsovs, men her er de altså brugt i en frisk salat med romainesalat, avocado, tomater, edemamebønner og parmasanflager. I den mere børnevenlige version, som vi serverede til Esther, var de forskellige madvarer adskilte og derudover var der tilføjet lidt pasta. Herhjemme var det et hit,mig hun spiste alt på tallerkenen.

 

Opskrift på salat med krydrede kødboller af farsen fra en medisterpølse:

  • 1 økologisk medisterpølse
  • 1 lille romainesalathoved
  • 1 avocado
  • 1 dl edemamebønner
  • 10 cherrytomater
  • Parmasanflager

Tryk farsen ud af medisterpølsen og form dem til små kødboller. Steg dem på panden i et par min. I en smule olie. Kom dem herefter på en bradepande med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 min. til de er gyldne og gennemstegte.

Skyl salaten og skær den i fine strimler. Tilsæt avocadostykker, cherrytomater skåret i halve og edemamebønner. Kom til sidst de krydredede kødboller og parmasanflagerne på salaten og servér evt. Med en skive groft brød.

image

image

image/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *