Romkugler

Verdens bedste hjemmelavede romkugler.

 

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har en kæmpe svaghed for romkugler. (Hvem har i virkeligheden ikke det?), og jeg har aldrig spist så mange romkugler, som jeg har gjort siden jeg startede på skolen i Gilleleje. Ikke fordi man får serveret romkugler i tide og utide på skolen, men fordi jeg her deler min svaghed med min gode og skønne kollega, som er intet mindre end ekspert i at finde hver en lejlighed til at fejre med en romkugle. (Sikke en fantastisk kollega at have!)

Derfor var det selvfølgelig også romkugler jeg satte mig for at bage, inden mit barselsbesøg forrig uge. Og det blev altså intet mindre end verdens bedste romkugle efter min mening. (Og jeg har som sagt smagt en del). At lave sine egne hjemmelavede romkugler er virkelig umagen værd. En luksuriøs og ekstra lækker lille dessert til kaffen.

Jeg brugte denne brownie, i mine Romkugler – og selvom det føles helt forkert at bage en skøn og perfekt brownie for derefter at ødelægge den, er det altså hele umagen værd.

Prøv dem! Opskriftnen finder du her:

 

Romkugler
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
1000 g chokolade brownie (jeg brugte denne opskrift på verdens bedste brownie) 3 spsk Romessens 200 g hindbærmarmelade 150-200 g mandelmel Smuldrer/bræk chokoladebrownien i mindre stykker i en stor skål. (Det føles lidt mærkeligt ar stå og bage en skøn og lækker chokoladebrownie, for herefter at smadre den totalt, men jeg lover det er hele umagen værd!). Kom Romessens, hindbærmarmelade og mandelmel sammen med din kageblanding og rør det hele godt sammen. Lad romkugle dejen køle lidt i køleskabet inden du former den perfekte tilpas store, tilpasse lille romkugle og ruller den i Tivoli drys, chokoladekrymmel eller kokosmel, alt efter hvad du mest er til.
Ingredienser
  • 1000 g chokolade brownie (http://ruthogruth.dk/chokolade-brownie-hasselnoedder-saltkaramel/).
  • 3 spsk Romessens
  • 200 g god hindbærmarmelade
  • 200 g mandelmel
Fremgangsmåde
  1. Smuldrer/bræk chokoladebrownien i mindre stykker i en stor skål.
  2. Kom Romessens, hindbærmarmelade og mandelmel sammen med din kageblanding og rør det hele godt sammen.
  3. Lad romkugle dejen køle lidt i køleskabet inden du former den perfekte tilpas store, tilpasse lille romkugle og ruller den i Tivoli drys, chokoladekrymmel eller kokosmel, alt efter hvad du mest er til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: