Røget rødspætter

image

Vi nyder ferien i Skagen med lækre salater, kold rose, danske jordbær, hjemmebrygget kaffe på ægte campingmaner og en masse røget fisk på grillen.
Selvom vi kun har den lille grill med på ferie, og det er nemmest og bedst på den store grill, hvor indirekte varme er langt nemmere, kan det med lidt god vilje sagtens lade sig gøre at ryge den på den lille grill. Her får du opskriften på hvordan du ryger rødspætter – men måden passer faktisk til de fleste fisk, fx også torsk, kuller, makral, rødtunge og slethvar. Tiden kan dog variere lidt.

Opskrift på røget rødspætter

– 2 hele flåede rødspætter
– 1 lille håndfuld salt
– salt og peber
– Kul
– 1 Fiskerist
– 1 Grill
– 2 håndfuld æbletræflis

Rens rødspætterne og salt dem i en time eller to. Skyl fiskene for salt,
Krydder let med salt og peber og kom dem i en fiskerist.

Brug en grillstarter til at gøre kullene klar. Kom først kul i siderne på grillen, og æbletræflissen oven på. Grill fiskene i 20 min. Over indirekte varme, til de er blevet helt gyldne og lækre.

Server fx fiskene med en skøn sommersalat og et koldt glas rose

1 thought on “Røget rødspætter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *