Rød peberfrugtpesto

rød peberfrugtpesto

 

Herhjemme hitter alle former for pesto og for et stykke tid siden prøvede jeg kræfter med en rød peberfrugtpesto.

Der findes ikke noget som en traditionel hjemmelavede basilikumpesto, men når det så er sagt, må jeg slå et slag for denne let krydrede og søde pesto lavet på grillede røde peberfrugter. Den er nem at lave og super lækker i en sandwich, sammen med pasta eller bare som en lille snack til grøntsagsstænger og grissinesticks.

 

Peberfrugtpesto kan varieres med forskellige nødder og krydderier. Jeg brugte hasselnødder, men man kunne også eksempelvis have brugt pinjekerner eller valnødder. Man kan tilføje den mængde hvidlæg som man synes eller man kan helt undlade det, hvis det ikke falder i god smag. Mulighederne er mange, men her er opskriften på den peberfrugtpesto som jeg lavede.

 

peberfrugtpesto

 

Opskrift på rød peberfrugtpresto:

  • 2 modne peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl hasselnødder
  • 15 g parmesan
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt & peber

 

Hasselnødderne ristes i små 10 minutter i ovnen ved 180 grader til skallerne er så løse at de nemt kan gnides af mellem håndfladerne. Herefter sættes de til side imens de røde peberfrugter klargøres.

Halver peberfrugterne og fjerne kernerne. Skyl dem grundigt og tør dem herefter forsigtigt af. Læg dem på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad. Bag dem i ovnen i en lille halv time ved 180 grader. Skindet bliver pludselig mørkt, hvilket det gerne må, dog uden at de bliver sorte. Når de er færdigbagte køles de en smule af og kommes dernæst i en frysepose som lukkes. Varmen og kondensen hjælper til at skindet bliver nemt at fjerne.

Træk skindet af peberfrugten og kom kødet og resten af ingredienserne i en minihakker eller brug evt. en stavblender. Blend det hele til en cremet pesto og smag den til. Tilfør evt. lidt mere olivenolie hvis konsistensen skal være mere flydende.

pesto på glas

 

/Line

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *