Rocky Road

rocky road

 

I mens jeg har skrevet speciale har jeg somme tider siddet på biblioteket i Helsingør. Det er virkelig et lækket bibliotek i smukke omgivelser, flot arkitektur og anvendelige studierum. I stueetagen ud til den lille havn findes også en hyggelig cafe, hvor jeg en gang imellem har hentet en kop kaffe og et stykke rocky road. Lidt forkælelse i løbet af dagen.

Jeg har valgt at holde påskeferie fra specialet og dette skulle fejres med hjemmelavede rocky road. En virkelig lækker chokoladekonfekt fyldt med bløde og knasende sager. I går formiddags lavede vi en god portion af disse lækre rocky roads som så var klar til hygge om aftenen – og der var jubel og glade dage.

Rocky roads kan garanteret laves på hundrede forskellige måder og varieres uendeligt med forskellige kiks, nødder, tørrede bær, skumfiduser og chokolader. Min favorit i forhold til rocky road er en god mørk chokolade, noget blødt (skumfiduser) og noget knasende (nødder/kiks). En virkelig lækker kombination hvis man spørger mig.

rocky roads

Opskrift på rocky road:

  • 200g chokolade
  • 15 store skumfiduser
  • 15 mandler
  • 5 digestive kiks
  • 25 chokoladeknapper
  • et drys frysetørret hindbær

 

Beklæd et fad eller en anden form for beholder med bagepapir. Klip skumfiduserne i mindre størrelser og kom dem i beholderen sammen med mandler og chokoladeknapper. Knæk kiksene i mindre størrelser og fordel dem sammen med de andre gode sager.

Temperer chokoladen ved at smelte 2/3 dele over et vandbad. Når chokoladen er smeltet røres den sidste 1/3 del af chokoladen heri.

Hæld chokoladen over blandingen og drys med frysetørret hindbær. Herefter stilles det på køl i minimum et par timer for til sidst at blive skåret i mindre firkanter.

 

Til sidst er det bare at nyde et stykke rocky road med en god kop kaffe eller en varm kop te.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *