Rejsetips til Edinburgh: Fly og overnatning

Storbyferie /Studietur til EdinburghIMG_9128

Er hjemme igen efter fem skønne dage i Edinburgh, hvor jeg har været på studietur med mit billedkunsthold fra læreruddannelsen.

Jeg synes, at Edinburgh er en utrolig hyggelig og stemningsfuld by, med dens mange store middelalderbygninger, små stræder og smøger, fine parkanlæg, autentiske pubs og mange kulturelle tilbud (– der tilmed er gratis, de fleste steder).

Når man er en masse studerende af sted samlet, er turen ofte tilrettelagt efter et forholdsvis lille budget, og en rejse til Edinburgh kan faktisk gøres ret billigt! Jeg brugte lige under 3000 kr. for fly, hotel og mad samt lommepenge, fra søndag-torsdag. Vi rejste med flyselskabet Easyjet og gav ca. 800 kr. Tur/retur for vores flybilletter. (- husk at bestille i god tid, hvis du vil have en god pris hos lavselskaberne).

IMG_9129

Vi overnattede på ’Ibis Hotel -Centre Royal Mile, der tilhører hotelkæden Ibis hotels. Hotellet ligger meget centralt placeret i den gamle bydel midt på Hunter Square, lige ved ’The Royal Mile’.’The Royal Mile’ er navnet på en række gader i den gamle bydel, der tilsammen udgør en skotsk mil, og forbinder ’Edinburgh Castle’ med ’The Palace Of Holyroodhouse’. I gaderne ligger en masse butikker, cafeer, pubs osv. alt sammen i autentisk skotsk stil. (Udover souvenirs som kilte, skotsterneder halstørklæder, whisky mm., skal du dog gå på Princes Street for at finde de gode shoppingsteder i byen J)

Priserne for at bo på hotellet ligger mellem 400-600 kr. For et dobbeltværelse pr. Nat. Og så er der til gengæld en dejlig morgenbuffet inkluderet, hvor man kan få alt fra den typiske ’english breakfast’ med bønner, bacon, pølser og æg, til hjemmelavede marmelader, små croissants, pandekager med sirup, yoghurt, morgenmadsprodukter baguettes, juice, kaffe, the osv.IMG_9258

Ibis Edinburg Centre H2039          ibis1          IMG_9282

Værelserne er ikke store, men ganske fine og med eget bad/toilet og blandt andet tv, wifi, nespresso kaffe/te og daglig rengøring. I lobbyen er der plads til at mødes og slappe af i de lækre eames stole, hvor man for eksempel kan nyde en kop te eller en fadøl fra baren. Hvis man mere er til kaffe som jeg, ligger Starbucks lige om hjørnet, kun 100 m. fra hotellet.

Hvis man ikke leder efter noget fancy, men simpelt, godt, budgetvenligt og centralt placeret i den gamle bydel er stedet det helt rette og får bestemt de bedste anbefalinger fra mig.

 

/Josefine

 

2 thoughts on “Rejsetips til Edinburgh: Fly og overnatning

 1. Hej Josefine

  Tak for en god lille guide. Sidder netop og researcher på hoteller i Edinburgh, hvor det er rart lige at høre en fellow-danskers ord 🙂 Har tidl. boet på Ibis i Manchester, der var lidt slidt, men det i Edinburgh virker fint.

  1. Hej Kristoffer 🙂
   Tusinde tak for din besked. Hvor er det dejligt, at du kan bruge min lille guide til noget. Kan bestemt anbefale hotellet her. Alt var meget pænt og nyt og bestemt ikke slidt. Værelser, fællesarealer som lobby mv. Var helt nyrenoveret med lækre møbler etc.
   Håber du får en rigtig god tur til Edinburgh.
   Kh. Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *