Ramensuppe med æg, nudler og grønt

Jeg holder virkelig meget af ramensuppe med masser af lækkert fyld. Især ægget synes jeg tilføjer noget lækkert og mættende til suppen. Og så skal en ramensuppe efter min mening være kraftig i smagen og tilsat en masse grønt.

Under kategorien Suppe, kan i se alle vores suppe opskrifter. Herhjemme er vi meget glade for de blendede. Både fordi de er super nemme, men også fordi at jeg ved at mine børn får fyldt deres depoter op på grønt.

Vi forsøger at holde madplanen enkel i hverdagene, hvor vi begge arbejder og gerne vil have det lidt nemt. Derfor spiser vi suppe, grød, og rugbrød mindst engang om ugen. Det passer til vores temperament og kan sættes på uge efter og uge i forskellige variationer. På den måde får vi en hverdag, der hænger godt sammen for os og tid til det vigtige – nemlig hinanden. Nogen vil helt sikkert synes det er kedeligt og uforudsigeligt, men når alle andre ting omkring os går stærkt har vi erfaret at det er rart i hverdagen med en madplan uden for mange overraskelser. Til gengæld kan vi godt lide at gøre lidt ekstra ud af det i weekenderne.

Ramensuppe er en asiatisk ret og kan laves på både okse-, hønse- eller grøntsagsfond. Suppen her på billedet er lavet på en hønsefond jeg havde i fryseren, men indeholdt intet kyllingekød eller andet kød. Vi kaldte det derfor, for en af vores kødfrie dage som vi har et par stykker af i løbet af ugen. Suppen kan man sagtens laves i en vegetarisk variation hvis ikke man spiser kød og den smager dejligt uanset. Vi supplerer gerne suppen op med de grøntsager der nu lige ligger i køleskabsskuffen så man kan få bugt med de grønsagsrester man har.

Ramensuppe med æg, nudler og grønt
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 2 pers.
Ingredienser
  • 8 dl hønsefond
  • nudler
  • 1 forårsløg
  • 3 minimajs
  • broccoli
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 2 æg
  • bredbladet persille
  • ½ lime
Fremgangsmåde
  1. Kog to æg.
  2. Kom hønsefond og nudler i en gryde og giv det et hurtigt opkog.
  3. Grøntsagerne snittes fint og svitses i et minut eller to på en pande og fordeles i to skåle.
  4. Suppen med nudler hældes over grøntsagerne og det kogte æg tilføjes.
  5. Tilsidst kommes bredbladet persille og lime i suppen.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: