Rabarber dessert

rabarber dessertdessert

EN SKØN OG NEM OPSKRIFT PÅ EN LÆKKER RABARBAR DESSERT.

 

Lige om lidt er det weekend, og selvom jeg blot går hjemme på barsel glæder jeg mig til at have drengene hjemme hos mig. Lille K synes det er lidt hårdt at komme i børnehave igen efter en dejlig lang ferie. Og selvom han har haft korte dage og en fridag trænger han også til weekend med tid til en masse ekstra kys og kram.

 

Vi har næsten ingen planer og jeg glæder mig til at vågne op til et par rolige morgener, friskbagte boller, sund smoothie, varm kaffe, ekstra lang tid i blødt nattøj, hyggelig morgen musik og dagen åben for særlige rare aktiviteter.

 

Vi starter weekenden med de her lækre vietnamesiske forårsruller med hjemmelavet sesamdressing. Et koldt glas hvidvin eller måske vi våger os ud i en fredagscocktail. Jeg har netop forberedt en lille lækker rabarber dessert som afslutning på middagen.

 

Rabarber dessert er super nemt og super lækkert. Desserten kan hurtigt bikses sammen og det meste kan forberedes inden så man ikke behøver at stå særligt længe i køkkenet. Rabarber dessert består af lidt rabarberkompot, en sprød crunch og en god vanilje is. Helt enkelt men med masser af god smag.

 

Opskrift på rabarber dessert

Rabarberkompot

  • 2 dl rabarber skåret i tern
  • 4 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang

 

Crunch

  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dl. havregryn
  • 5 knuste makroner
  • 10 hakket mandler

 

Tilbehør

  • En god vanilje is

 

Vaniljekornene skrabes ud af vaniljestangen og blandes med lidt sukker for at skille kornene ad. Alle ingredienserne kommes i en gryde og røres godt sammen. Lad det simre i små ti minutter og tag det af varmen.

Kom sukker og honning på en pande og lade det smelte sammen til den begynder at karamellisere. Kom knuste makroner, havregryn og hakket mandler på panden og bland det hele sammen. Rør hele tiden under svag til middel varme så crunchen ikke bliver for hård.

Når det er tid til servering fyldes et glas med lidt rabarberkompot sammen med vanilje is. På toppen kommes lidt mere rabarberkompot og den sprøde crunch. Jeg har pyntet rabarber desserten med rød havesyre, men man kunne også pynte med mynteblade eller spiselige blomster  – og så er der serveret.

 

/Line

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *