Pulled pork af skinkesteg tilberedt i stegeso

Mør og saftig pulled pork af skinkesteg tilberedt i stegeso.

Vi har før delt en god klassisk opskrift på pulled pork her på ruthogruth. Denne opskrift er i virkeligheden ikke så anderledes, udover at den er lavet af julens rester – nemlig en god klassisk skinkesteg med svær, og herudover tilberedt i stegeso. Den blev simpelthen så mør, saftig og velsmagende at jeg bliver nød til også at dele denne måde at lave pulled pork på, med jer.

Vi har pt. Stadig tre skinkestege liggende i fryseren, og har derfor planer om at gentage succesen allerede i weekenden hvor menuen bl.a. står på pulled pork i taco og pizza med pulled pork og grønt.

Pulled pork af skinkesteg tilberedt i stegeso
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 8 personer
Ingredienser
  • 1,5-2 kg. Skinkesteg
  • Lage
  • 1 kop salt
  • 1 kop brun farin
  • 1 kop æblecidereddike
  • 2 liter vand
  • 1 spsk peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • Rub
  • 50 g. Brun farin
  • 1 spsk paprika
  • ½ spsk røget paprika
  • 2 spsk friskkværnet peber
  • 2 spsk flage salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • + øl (vi brugte en ganske almindelig Tuborg klassisk)
  • 2 løg
  • BBQ sauce
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl æblemost
  • 2 spsk ketchup
  • 25 g. Brun farin
  • 2 tsk flage salt
  • Godt med friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Dag 1
  2. Skær sværene fra din skinkesteg og finpuds den.
  3. Lav herefter din lage, ved at komme salt, brun farin, æblecidereddike, vand, peberkorn og laurbærblade i en gryde.
  4. Lav et opkog og lad herefter lagen afkøle til stuetemperatur
  5. Kom din skinkesteg i lagen og stil det hele i køleskabet i minimum 12 timer.
  6. Dag 2
  7. Nu skal rubben laves. Kom farin, og lrydderierne i en skål og bland det hele godt.
  8. Rub din steg ved at gnide godt af rubben ind i kødet.
  9. Vikl stegem ind i folie og kom den i køleskabet i minimum 12 timer.
  10. Dag 3
  11. Læg din stegeso i vand minimum en time før brug
  12. Halver to løg og kom dem i bunden af din stegeso. (Giver god smag og forhindrer din steg i at brænde fast på bunden)
  13. Hæl en øl i stegesoen og kom herefter din skinkesteg i.
  14. Kom låg på stegesoen og kom den ind i en kold ovn.
  15. Tænd ovnen på 100-110 grader.
  16. Stegen er færdig når temperaturen er ml. 93-95 grader. Vi endte med at give vores
  17. timer. Og den var så mør og lækker.
  18. Mens skinkestegen steges færdig i ovnen blandes BBQ saucen sammen
  19. Når stegen er færdig skal den hvile 15-20 min inden det møre kød rives fra hinanden ved hjælp af to gafler og røres sammen med BBQ saucen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: