Portobello burger

Lækker sprød og juicy portobello burger med krydret kikærtebøf, guacamole og salat.

Som jeg også har skrevet om tidligere, er vi hjemme hos os blevet rigtig glade for kødfrie dage. Flere gange i ugen laver jeg vegetarretter og både børn og mand er enige om, at vi ikke savner kød i maden. I flere måneder har vi hver mandag modtaget Årstidernes vegetarkasse, som vi har følt os stærkt inspireret af. Vi holder pt. en lille pause med vegetarkasserne, men er som sagt fortsat med de kødfrie dage. Jeg syntes ofte, at vegetarmad inspirerer til mad proppet med flere grøntsager, farver og masser af smag og krydderier. Disse lækre portobelloburgere, som vi fik forleden, er ingen undtagelse. Stegte portobellosvampe i stedet for brød – og fyldt med cremet guacamole, krydrede kikærtebøffer og frisk salat. Så enkelt, nemt og virkelig lækkert. Man kan fx servere lækre sprøde bønnefritter til sin portobelloburger, og du har dig selv en virkelig sund burger-meal.

 

Portobello burger
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 8 store portobello svampe
  • Guacamole
  • Salat, tomat, agurk og/eller hvad du ellers ønsker af frisk salat i din burger
  • 1 dåse kikærter
  • ½ tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1 spsk tahin
  • 2 spsk mel
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Blend kikærter, krydderier, hvidløg, tahin, mel og citronsaft sammen. Smag til med salt og peber og steg kikærtebøfferne på en varm pande i lidt olivenolie.
  2. Rens portobellosvampene, fjern stokkene og steg svampene på en varm pande i lidt olie i et par min. på hver side.
  3. Skyl og snit salaten
  4. Fyld kikærtebøf, guagemole,og salat mellem to varme portobello svampe og server.

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: