Planlagt kejsersnit

gravid mave

 

For de fleste kvinder er fødslen en lykkelig og berigende begivenhed som man mindes med stolthed. For andre bliver fødslen en oplevelse med langvarige psykiske efterveer der huskes som traumatisk.

Siden jeg blev gravid i denne omgang eller måske i virkeligheden før det har jeg været klar over at jeg skulle have planlagt kejsersnit. Det er et valg som jeg selv har været med til at træffe og som egentlig ikke har været en svær beslutning.

 

Mit fødselsforløb med Lille K var langvarigt med igangsættelse, frem og tilbage mellem hospitalet og hjemmet, flere jordemoderskift, ulidelige smerter, svær svangerskabsforgiftning, en følelse af at være bange og magtesløs som afslutningsvis endte med et akut kejsersnit, hvor bedøvelsen ikke virkede som den skulle. Jeg havde haft en drøm om at føde en naturlig fødsel og endte med det stik modsatte og følte mig i stykker både udenpå og inden i.

 

Denne gang har jeg efter eget valg, besluttet at få et planlagt kejsersnit – ikke af medicinske årsager, men af egen vilje. Nogen vil helt sikkert mene at det er dybt forkert og et egoistisk valg fra min side. Det skal selvfølgelig være deres ret, ligesom jeg skal have ret til at dette valg er det rigtige for mig. Jeg kender til de risici der er ved at få et kejsersnit og husker tydeligt de efterfølgende smerter. Denne gang drømmer jeg om et mere roligt forløb som jeg kan være med i fremfor for følelsen af at være sat af på et sidespor. Jeg håber på en god oplevelse som jeg har hørt at de fleste planlagte kejsersnit er og selvfølgelig på en sund og rask lille pige. Jeg er begyndt at glæde mig skulle jeg hilse og sige.

 

/Line

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *