Peberkager – ingefærkager

Opskrift på hyggelige små peberkager – ingefærkager, som man kan lave sammen med børnene.

Jesper var til julefrokost lørdag, hvorfor det bare var Esther og jeg, der stod op søndag morgen og julehyggede med æbleskiver og nissebanden (til morgenmad).

Bagefter gik vi i køkkenet for at lave en peberkage dej. Jeg kommer altid til at tænke på den skønne peberkagebage sang fra Dyrene i Hakkebakkeskoven, når jeg bager peberkager, og da Esther for tiden er virkelig glad for at synge og meget hurtig til at lære og huske teksterne, blev netop denne skrålet, mens vi hjalp hinanden med at bikse dejen sammen. Som desuden er ganske enkel og derfor perfekt, når man har børn med i køkkenet.

Efter middagsluren rullede vi dejen ud og Esther fik lov at udstikke en masse fine peberkagemænd- og koner, hjerter, stjerner, juletræer og andet hyggeligt. Og efter de var bagt blev de pyntet fint med glasur og krymmel.

Opskriften på peberkagerne eller gingerbread om man vil, findes lige nedenfor. En rigtig julehyggelig søndags beskæftligelse. Denne opskrift er yderst børnevenlig og ikke stærk. Hvis man ønsker lidt mere knald på er det bare at skrue op for krydderierne som ingefær og peber.

 

Peberkager / Gingerbread
 
Forberedelse
Tilberedning
I alt
 
Antal personer: 6
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 dl mørk sirup
  • 1 æg
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk natron
  • 400-500 g mel
Fremgangsmåde
  1. Rør smør og sukker sammen med en røremaskine eller håndmixer. Tilsæt æg og mørk sirup og rør det hele godt sammen.
  2. Kom krydderierne i dejen, og til sidst mel, lidt af gangen, til dejen er fast og formbar, men ikke hård. (Jeg brugte ca. 400 g.)
  3. Pak dejen ind i folie og lad den hvile i køleskabet et par timer. Tænd ovnen på 180 grader. Drys med lidt mel på et bord og rul peberkage dejen ud.
  4. Brug udstikkere til at lave søde små peberkagemænd, hjerter, stjerner og andet hyggeligt.
  5. Bag peberkagerne i midten af ovnen ved 180 grader i ca. 10 min.

 

Rigtig glædelig advent.

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: