Påskeferie og marmorerede æg

Påskeferie i Skagen og DIY marmorerede æg.

Vi er taget på påskeferie i Skagen – og vi stornyder det.  

Den har været tiltrængt, altså påskeferien! At være startet på arbejde og få en hverdag til at fungere for både store og små kan til tider være en udfordring. Derfor nyder vi også den her påskeferie helt og aldeles meget. 

I går besøgte vi vores kære gamle naboer i Løkken. Et par ærke sjællændere, der forrige år tog det store spring og flyttede  fra Nordsjælland til Løkken, hvor de nu lever et stille og roligt liv i den hyggelige lille ferieby ved vestkysten. Jeg syntes det er utrolig modigt og sejt af dem at turde tage det store spring og forfølge en drøm, og det var så dejligt at se og opleve, at de var faldet godt til i den lille by. De havde fået masser af nye venner, tog aktivt del i foreningslivet og viste stolt den smukke by frem. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi har været i Løkken.

I dag skal vi rundt i Skagen by og handle ind til et lækkert koldt påskebord til i aften. Leverpostej og pølser fra Slagter Munch og masser af fisk og skaldyr fra Åvangs fiskehus på havnen. Alle mine livretter samlet i en by. Bedre bliver det ikke! 

Udover at spise livretter og tage på ture, bruger vi dagene i Skagen på at sove længe og blive i nattøjet. Vi spiller spil, finder hulsten på stranden, læser bøger, går ture, sover middagslure og tegner og maler.

En af de ting jeg virkelig nyder ved at holde fri med pigerne, er at lave små hyggelige og kreative projekter. Esther og jeg har eksempelvis lavet disse fine marmorerede æg, som i øvrigt er super nemme at lave. 

Marmorerede æg kan laves i adskillelige farver, og jeg synes faktisk, de bliver pæne lige meget, hvilke man bruger. Det eneste du skal bruge er æg og neglelak – noget de fleste ofte har derhjemme.  

 

DIY: Marmorerede æg  

Det skal du bruge: 

  • Æg 
  • Nål 
  • Neglelak 
  • En skål med lunkent vand 

Sådan gør du: 
Pust æg: Prik forsigtigt hul med en nål i begge ender af ægget. Lirk/prik hullet lidt større og pust i den ene ende, til ægget er helt tømt. Vask og skyl ægget og lad det tørre. 

Farv æg: Kom lunkent vand i en skål. Lav striber/dråber af neglelak i vandet. Neglelakken skal ligge sig ovenpå vandet. Brug 3-4 forskellig farver neglelak. Brug evt. En tandstik til at blande farverne lidt sammen i overfladen. 

Dyb herefter ægget ned i skålen. Først den ene side, lad ægget tørre og dyb herefter den anden side. 

 

/Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *