Påskeferie i Marbæk plantage

20150402-165330

Jeg sidder i skrivende stund og nyder påskeferien med et glas rødvin i hånden, mens jeg lytter til ilden der knitrer i pejsen og fuglene der kvidrer om kap udenfor. Esther er lagt i seng og Jesper er ved at vaske op efter aftensmaden, der i dag stod på pizza med alt godt fra køleskabet.

Påskeferien holder vi i år i Marbæk plantage, hvor mine svigerforældre har deres dejlige lille sommerhus, der ligger midt i et meget naturskønt område. Marbæk plantage ligger lidt udenfor Esbjerg og er også en del af ‘Nationalpark Vadehavet.’ Området grænser op til vadehavet, ho bugt og varde å. Her er et meget afvekslende terræn med både skov, hede og mark og derfor også et rigt dyre- og fugleliv.

Jeg elsker vores ferier og weekender her i sommerhuset, hvor vi både samles alle sammen eller blot kan nyde at være os selv. Det er et sandt lille paradis og frirum midt i naturen, hvor man virkelig føler man kan koble af og bare nyde hinanden.

Tæt på sommerhuset ligger Marbækgaardder udover at tilbyde mad ud af huset også har dyr som geder, høns, kaniner og højlandskvæg, som man kan få lov at komme helt tæt på. Vi var så heldige at en af gederne netop havde fået tre små kid. Esther synes, at de var utrolig spændende at kigge på. Dog helst lidt på afstand. Selvom vi ingen dyr har selv, og ikke bor på landet, vil vi gerne give hende en opvækst, hvor hun lære at holde af og passe på naturen og dyrerne.

20150402-1653301

Udover en hel masse gåture og hygge foran brædeovnen med god mad og rødvin bare os tre, har ferien også stået på besøg af Esthers Oldeforældre i henholdsvis Billum og Varde, og vi har haft besøg af begge Jespers brødre og familier. I morgen skal vi alle sammen samles til lidt god mad og hygge. Det glæder vi os rigtig meget til.

Hvis man holder ferie i nærheden af Esbjerg med børn, er besøgssteder som Svømmestadion Danmark eller Fiskerimuseet Esbjerg helt sikkert et besøg hver. Vi har snakket om at besøge begge dele, men dagene flyver afsted, så nu må vi se om vi når det denne gang. Heldigvis bliver der for vores vedkommende helt sikkert mange flere ferier i Marbæk og Esbjergområdet.

blog

Rigtig god påske til alle jer. Håber den også har været fyldt med en masse hygge, nærvær og afslapning med familien.

/Josefine

2 thoughts on “Påskeferie i Marbæk plantage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *