På tur i Legoland ved Billund

legoland

Legoland er for mig lig med barndommens sommerferie-klimaks! Parkens forlystelser er for både store og små og det flotte Miniland i Legoklodser er en stor oplevelse for hele familien. Eftersom mine forældre kun bor en lille times kørsel derfra, er det et sted vi ofte før har besøgt og dermed en fast sommerferietradition. Jeg havde glædet mig til at vise stedet frem for både Store og Lille K, der aldrig har besøgt stedet. Vi havde en helt igennem fantastisk tur og jeg glæder mig allerede til at vi igen til næste år skal en tur i Legoland.

legoland luftballon

slot legoland

legoby

lego platform

Billederne er allesammen fra Miniland bygget op i Legoklodser. Det første billede er af Nyhavn og desuden ses en svævende luftballon foran en lufthavn. På billedet efter ses Amalienborg og Rosenborg. På det sidste billede ses en platform.

 

Jeg har nedenfor samlet lidt tips der er gode at vide, hvis man planlægger en tur til Legoland.

 

Billetter: Hvis du i god tid ved, hvilken dag i skal besøge Legoland kan man med fordel bestille billetterne over nettet med mere end 15 % i rabat. Samtidig kan man printe billetten hjemmefra og undgå kø når man ankommer.

Parkering: Bestil parkering over nettet for at undgå kø. Hvis du vil holde tæt på indgangen skal man parkere ved P1 og komme i god tid, da det oftest er her der bliver fyldt op først. 

Tidspunkt: Vi valgte at tage af sted en dag, hvor vejret ikke var helt i top. Faktisk regnede det en smule noget af tiden, hvilket gjorde at der ikke var så mange mennesker. Desuden tog vi i Legoland på store skiftedag som i Jylland er om lørdagen. Hvis man kan undgå skolernes sommerferie eller industriferieugerne, så er der også lidt kortere køer til forlystelserne.

Mad: Vi havde selv vores mad med i en stor køletaske og der er rigtigt mange fine steder, hvor man kan sidde og nyde sin medbragte mad i Legoland. Vil man hellere spise på en af de mange restauranter kan det være en god ide at bestille bord inden man tager af sted for at være sikker på at der er plads.

Forlystelser: Med en lille dreng på 2 år prøvede vi ikke særligt mange forlystelser. Både fordi der var for lang en kø ved nogle af forlystelserne eller fordi de ikke var egnede for små børn. Jeg vil dog fremhæve et par af de ting som vi prøvede og som jeg tænker man sagtens kan gøre med en 2-årig.

  • Den ene er Miniland bygget i Legoklodser. Lille K var helt forgabt i de små huse, togene der kørte på skinner, bådene der sejlede og bilerne som kørte på vejene. Vi fik lang tid til at gå og kigge på denne smukke del af Legoland – som er for både store og små størrelser.
  • Den anden ting jeg vil fremhæve er DUPLOland, hvor der er en rigtig fin legeplads og forlystelser til de lidt mindre. Lille K var især vild med flyvemaskinerne og prøvede også toget i luften.
  • En tredje forlystelse som Lille K synes var spændende var Atlantis. Her så man først en lille film med en LEGO-mand, der sejlede under jorden til det sunkne sagnrige Atlantis. Herefter fik man lov til, at gå en tur rundt ”under vandet” og se de fine fisk og hajer. Til slut var der også et ”klappebassin”, hvor man kunne få lov at røre levende fisk, søstjerner og krabber. Det var en lille smule overvældende for Lille K, men en rigtig fin oplevelse når bare man havde sin mor og far med.
  • Den sidste ting jeg vil anbefale for de lidt mindre børn er Indianerlandsbyen som man kan finde i forlængelse af parkens western-del. Her er der bål og snobrødsbagning. Man kan få et indianer pandebånd og grave efter guld. Det er ret hyggeligt og man kommer helt ned i tempo.

Pauser: For os er det vigtigt ikke at løbe fra den ene forlystelse til den næste, og at kunne finde lidt ro. Ved de store og lidt vildere forlystelser er støjniveauet meget højt og jeg synes det er rart at kunne trække sig lidt tilbage, hvor lydene er mere dæmpet. Her kan jeg anbefale at gå forbi området omkring Western-byen. Her er ikke særligt mange forlystelser og ofte pladser at finde. Her er desuden en fin kaffeshop som laver en god kaffe.

 

Et besøg i Legoland er et rigtigt sommerferie-hit, hvis man har børn (eller fædre), der elsker at lege med LEGO eller DUPLO. Der er forlystelser og boder til alle medlemmer af familien – og så får man lyst til at købe sig fattig i LEGO-shoppen på vej hjem.

legoland billedelegoland legeplads

legoland pariserhjul

 

 

/Line

2 thoughts on “På tur i Legoland ved Billund

  1. Pingback: Juli - RuthogRuth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *