På ferie i Svaneke

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er ret glad for at holde ferie på Bornholm og særligt Svaneke har en plads i mit hjerte. Byen er både smuk at se på og hyggelig at gå rundt i. Svaneke har det hele, hvad enten man er til en kold øl fra bryghuset, smagsrige is fra Svaneke is, søde bolsjer direkte fra bolsjekogeriet, lakridser eller sprøde pizzaer. Et madmekka uden lige. Her er en hyggelig havn, en legeplads lige ved siden af byens bibliotek, handlemuligheder og hver onsdag og lørdag er her torvedage, hvor man kan købe alt fra hjemmestrikkede trøjer, nyslynget honning eller julepynt. Byen (og øen generelt) emner af fine små kreative værksteder med originale håndværk og jeg drages virkelig af den skabertrang som øen bærer præg af.

Vi boede i byen Listed lige udenfor Svaneke og også her findes flere kreative mennesker der laver alt lige fra keramik til smykker af kobber fra taget på Christiansborg. Nyskabende mennesker med hver deres unikke passion. Jeg spurgte manden med smykkerne, hvor han fik sine ideer fra og jeg fik en lang historie omkring hans opvækst og hvordan han ved siden af sit almindelig arbejde altid havde været kreativ med det ene eller det andet. Det korte svar fra ham, var at han slet ikke kunne lade være med at være kreativ.

Vi boede i et hyggeligt lille hus med svigerfamilien og nød nogle super dejlige dage med solskin, god mad og højt humør og jeg glæder mig allerede til at vi genser Svaneke, forhåbentlig snart igen.

De friske tog et morgendyp hver morgen i det kolde vand fra den hyggelige klippestrand i Listed.

På turen ind til Svaneke fra Listed går man langs kysten på en snoet sti med klippefremspring, græssende får og havudsigt. En rute som er hyggelig for både børn og voksne.

Det store kolde bord på Hummerhytten i Listed med kolde øl og god hvidvin. (#takemeback)

Udsigten fra soveværelsesvinduet af den smukke solnedgang.

Hullehavn og ispause efter en god lang gåtur. Lille K blev helt vildt god til at gå lange ture på Bornholm og tog turen rundt om Hammerknuden på egne ben. En tur på ca. 7 km. Så bliver man jo lidt stolt.

Efter at have gået Hammerknuden rundt skal depoterne fyldes op med gode forsyninger.

Der leges isbod efter at have nydt en is hos Kalas i Sandvig.

Svaneke havn. 

Bornholm bugner af gode bær og på flere af vores ture fandt vi både hindbær og ribs i massevis.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *