Osso buco med gremolata

osso buco

Vintermad er simremad og min kæreste lavede denne lækre simreret i den forgangne uge. God tid og gode råvarer er de perfekte ingredienser til en god simreret som osso buco. Jeg havde haft en lang dag på min nye praktikplads som i øvrigt er helt vildt spændende og kom hjem til en skøn duft der bredte sig i det lille hjem.

Lille K har været syg hele ugen og derfor har Store K gået hjemme og passet hus og hjem, den lille syge mus og lavet dejlig mad til når jeg havde fri. Vi er ret vilde med simremad herhjemme og det er ikke sidste gang, at der står osso buco på menuen. Jeg er især vild med den gremolata på toppen som lige giver et strejf af friskhed til den ellers til tunge ret.

 

Opskrift på Ossu buco:

  • 6 skiver kalveskank
  • 1 dl mel
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 2 dåser hakket tomater
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 8 dl oksebouillon
  • Olivenolie
  • salt & peber

 

Gremolata:

  • 1 bundt persille
  • 2-3 fed hvidløg
  • fintreven skal fra en økologisk citron

 

Vend stykkerne af kalveskank i mel blandet med salt og peber og brun dem af en til to af gangen i en gryde med olivenolie. Kødet sættes til side og imens sauteres løg og hvidløg i gryden, hvor kødet blev brunet. Tilføj evt. lidt mere olie hvis dette er nødvendigt. Herefter hakkes gulerødder og selleri i små tern og kommes ned til løgene. Herefter kommes tomatpure og de hakkede tomater i gryden sammen med kødet. Der tilføjes bouillon til alt kødet er dækket og det skal nu stå og småsimre ved svag varme i ca. 2 ½ time afhængig af tykkelsen på kalveskanken til kødet er mørt.

Imens retten står og koger kan man lave sin gremolata. Hak persille og og hvidløg fint og riv skallen af citronen. Bland det hele godt sammen og server det som topping på din osso buco.

Vi fik en skøn kartoffel/selleri mos med kartofler og resten af sellerien.

 

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *