Opskrift på snobrød

snobrødsnobrød

HJEMMELAVET DEJ TIL SNOBRØD

 

Vi nyder det her i sommerhuset! Det er SÅ skønt og vi er kommet ned i sådan et behageligt tempo, hvor vi aldrig har travlt fordi vi skal ikke rigtigt nå noget. Vi spiser når vi er sultne, sover når vi er trætte og der imellem hygger vi os alt hvad vi har lært. I dag fik vi lyst til at gå i haven, hvor der er en rigtig fin lille bålplads. Vi havde spottet at der allerede var gode snobrødspinde og derfor var der ikke langt fra tanke til handling.

 

Snobrød er rigtigt nemt at lave og kræver bare en grunddej (som kan varieres med forskellige smage) en god lang pind og et godt bål. Vi bor jo i lejlighed og derfor er det virkelig fedt og meget anderledes end det vi laver når vi er hjemme i Helsingør. Lille K er et rigtigt udemenneske og kan være ude det meste af en dag og det gør mig virkelig glad at vi nemt kan gøre det her. Derhjemme er det lidt mere et projekt. Heldigvis går han i en ude-institution hvor han virkelig får lov at være meget udenfor.

 

Jeg kan huske fra dengang jeg selv var barn, hvor svært det var at  lave sig det perfekte snobrød som hverken var for brændt, men samtidig skulle det være færdigbagt. Det krævede tålmodighed og jeg var lidt spændt på, hvordan Lille K ville takle det. Om han overhovedet gad at sidde med ved bålet. Det gik nu ganske fint selvom han lige måtte løbe et bare ture ind imellem.

 

Vi piftede vores snobrød op med lidt revet ost og skinke og det smagte vildt godt. Lidt toast agtigt, men med en røget smag af bål. Hvis man har en mere sød tand kan man prøve med lidt hakket chokolade. For eksempel en blanding af lys og mørk, mmmh jeg tror også det ville være godt.

snobrød med skinke og ost

Opskrift på snobrød:

  • 2 ½ dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tesk. salt
  • 1 tesk. sukker
  • 500g hvedemel

 

Koldt vand og gær røres sammen i en skål og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen skal være fast og er klar til brug umiddelbart efter.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *