Opskrift på millionbøf

millionbøf

 

Hvis der var noget jeg elskede som barn var det millionbøf og jeg tror aldrig jeg nogensinde jeg kunne blive træt i netop denne ret. Millionbøf er en super børnevenlig ret og kan hurtig bikses sammen på en hverdag. For at tilføre et lidt sundt element til retten kan man lave kartoffelmos med skjulte rodfrugter. Det både smager fantastisk og er sundt.

Man kan med fordel lave en stor portion millionbøf og komme halvdelen i fryseren. Jeg lavede dobbelt portion så vi har en nem lille ret at tage frem nå vi vender hjem fra hospitalet efter at have budt Lillesøster velkommen. Jeg har planer om at fylde fryseren med flere gode retter som er nemme lige at varme op de dage, hvor man ikke har tid eller lyst til at stå i køkkenet. Jeg tænker blandt andet at lave en god gryderet, boller i karry, lasagne og frikadeller. Andre gode ideer?

 

Opskrift på millionbøf

  • 400g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 spsk. mel
  • ½ liter vand
  • 1 oksebouillonterning eller en spsk. pulver.
  • 2 laurbærblade
  • salt & peber
  • kulør

 

Snit løg og svits dem i lidt olie. Tilsæt herefter kødet og lad det brune. Når kødet er brunet kommes mel i og der røres godt rund så det ikke klumper. Pisk herefter vandet i lidt ad gangen og tilføj bouillon og laurbærblade. Lad retten simre i en lille halv time og kom lidt kulør i, hvorefter det smages til med salt og peber.

Server din milionbøf med en god kartoffel- eller rodfrugtemos eller pasta.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *