Opskrift på kammerjunkere

kammerjunkerekammerjunker

Sprøde hjemmelavede kammerjunkere.

 

Kammerjunkere har længe stået på min to-do liste. Faktisk skrev jeg det på min liste for over et år siden, men nåede det aldrig sidste sommer. Men med det gode vejr vi allerede har haft har vi efterhånden fået koldskål et par gange i år og dertil hjemmelavede kammerjunkere.

Koldskål med kammerjunkere er sådan en lækker sommerspise – en skøn sommerret på de varme dage. Det fungerer både som morgenmad, mellemåltid eller dessert. Jeg kan endda spise det som aftensmad med en masse frugt, ristet havregryn, müsli eller kammerjunkere til. Her finder du vores opskrift på koldskål.

 

Opskriften på hjemmelavede kammerjunkere er nem at lave. Egentlig er det blot små grove småkager. De har en sprød krumme og knaser let uden at være hårde.

 

Opskrift på kammerjunkere

  • 200 g. hvedemel
  • 50 g. grahamsmel
  • 1 tesk. bagepulver
  • 1 tesk. kardemomme
  • ½ vaniljestang
  • 50 g. flormelis
  • 90 g. blødt smør
  • 1 æg
  • ½ dl mælk

 

Skrab vaniljekornene fri og bland det med lidt flormelis for at skille vaniljekornene ad. Bland det sammen med resten af flormelissen, mel, bagepulver og kardemomme i en skål. Tilsæt det bløde smør og ælt og fordel det i melblandeingen med fingrene. Ægget tilsættes og til sidst samles dejen med mælken. Kom lidt i af gangen til dejen har en fast ensartet struktur. Den skal ikke klistre for meget da du skal kunne rulle små kugler.

Sæt dejen i køleskabet i en lille times tid, da den herefter bliver nemmere at arbejde med.

Tril små kugler og tryk dem let flade. Stil dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Kammerjunkere skal opbevares i en lufttæt kagedåse.

 

/Line

 

 

 

 

1 thought on “Opskrift på kammerjunkere

  1. Pingback: JULI - RuthogRuth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *