• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Ruth&Ruth

  • Børn & baby
    • baby
    • tumling
    • mode
    • graviditet
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Drikkevarer
    • Kager & Søde sager
    • Brunch
    • Bagværk
    • Baby & Børn
    • Madplaner
  • Rejser & Oplevelser
    • Danmark
    • Edinburgh
    • Mexico
  • Livstil
    • familieliv
    • Inspiration
    • diy
  • Om

Opskrift på kammerjunkere

juni 22, 2016 by ruthogruth 1 Comment

kammerjunkerekammerjunker

Sprøde hjemmelavede kammerjunkere.

 

Kammerjunkere har længe stået på min to-do liste. Faktisk skrev jeg det på min liste for over et år siden, men nåede det aldrig sidste sommer. Men med det gode vejr vi allerede har haft har vi efterhånden fået koldskål et par gange i år og dertil hjemmelavede kammerjunkere.

Koldskål med kammerjunkere er sådan en lækker sommerspise – en skøn sommerret på de varme dage. Det fungerer både som morgenmad, mellemåltid eller dessert. Jeg kan endda spise det som aftensmad med en masse frugt, ristet havregryn, müsli eller kammerjunkere til. Her finder du vores opskrift på koldskål.

 

Opskriften på hjemmelavede kammerjunkere er nem at lave. Egentlig er det blot små grove småkager. De har en sprød krumme og knaser let uden at være hårde.

 

Opskrift på kammerjunkere

  • 200 g. hvedemel
  • 50 g. grahamsmel
  • 1 tesk. bagepulver
  • 1 tesk. kardemomme
  • ½ vaniljestang
  • 50 g. flormelis
  • 90 g. blødt smør
  • 1 æg
  • ½ dl mælk

 

Skrab vaniljekornene fri og bland det med lidt flormelis for at skille vaniljekornene ad. Bland det sammen med resten af flormelissen, mel, bagepulver og kardemomme i en skål. Tilsæt det bløde smør og ælt og fordel det i melblandeingen med fingrene. Ægget tilsættes og til sidst samles dejen med mælken. Kom lidt i af gangen til dejen har en fast ensartet struktur. Den skal ikke klistre for meget da du skal kunne rulle små kugler.

Sæt dejen i køleskabet i en lille times tid, da den herefter bliver nemmere at arbejde med.

Tril små kugler og tryk dem let flade. Stil dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Kammerjunkere skal opbevares i en lufttæt kagedåse.

 

/Line

 

 

 

 

Filed Under: Bagværk, post, Småkager, Specialbrød Tagged With: bagværk, kammerjunkere, koldskål, småkager, sommer, sommermad, sommerret

« Rødspættefilet i fad
Weekend »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. JULI - RuthogRuth siger:
    juli 3, 2016 kl. 12:28 pm

    […] Sommeren kommer til at byde på hjemmelavet koldskål med sprøde kammerjunker, masser af læskende og kolde drikke som fx iste, iskaffe, hyldeblomst– og rabarbersaft samt […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

søg

Ruthogruth er en familieblog med fokus på livet som børnefamilie. Vi deler ud af vores madopskrifter, inspiration til mødre og børn samt en hel del familiehygge og hverdagseventyr. Bag skærmen sidder Josefine Ruth og Line Ruth. Følg med på instagram @ruthogruth Følg med på facebook Ruthogruth
  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

Footer

Ruthogruth er en familieblog med fokus på livet som børnefamilie. Vi deler ud af vores madopskrifter, inspiration til mødre og børn samt en hel del familiehygge og hverdagseventyr.

Bag skærmen sidder Josefine Ruth og Line Ruth.

Følg med på instagram @ruthogruth

Følg med på facebook Ruthogruth Read More…

mytaste.dk

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress