Opskrift på jordbærmarmelade med citronskal

jordbærmarmelade

Vi har virkelig nydt jordbær på alle mulige måder her i sommeren. En rigtig god måde at bruge de jordbær på som måske har fået et lille slag eller som ser lidt kedelige ud er at lave dem til jordbærmarmelade. På denne måde undgår man at smide jordbær ud og minimere dermed ens madspild. Det er utroligt sjældent at vi smider mad ud herhjemme da vi efterhånden er gode til at finde på retter, hvor vi bruger de rester vi har og hvor udløbsdatoen nærmer sig.

Vi laver efterhånden alle vores marmelader selv. Det er noget så nemt og hurtigt at kokkerere – og så smager sådan en hjemmelavede jordbærmarmelade altså helt fantastisk. Jeg har tidligere lagt en opskrift på æble-havtorn marmelade som kan anbefales senere på sæsonen. Den findes her.

Jeg synes jordbær er sødere end mange andre bær og derfor kommer jeg gerne en smule citronskal i for at give min jordbæremarmelade lidt friskhed. Oftest bruger jeg bare rørsukker fordi jeg synes ikke en marmelade skal være alt for gele-agtig i konsistensen, men dette er selvfølgelig en smagssag som så meget andet. Hvis man ønsker en mere fast marmelade kan man købe syltesukker eller man kan blande de to sukkerarter, hvilket jeg forsøgt mig med i denne opskrift.

 

Opskrift på jordbærmarmelade

  • 500 g jordbær
  • 150 g rørsukker
  • 100 g syltesukker

Skyl jordbær grundigt og skær den grønne top af. Jordbær og sukker kommes i en gryde og koges i ca. 10 min. Hvis man ikke kan lide at der er jordbær stykker i marmeladen kan man med fordel blende den.

Skyld et glas med atamon (for at marmeladen holder bedre) og herefter er din jordbærmarmelade klar til at blive hældt på glasset og derefter nydes på hjemmebagte boller.

 

/Line

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *