Opskrift på Jordbær-rabarbergrød

IMG_9688

Der er netop nu sæson for danske jordbær og rabarber, og det er derfor det perfekte tidspunkt for den danske sommer klassiker jordbær-rabarbergrød. Jeg har lavet en stor portion, så der både er til desserten og til at putte på havregrøden om morgenen

Jordbær-rabarbergrød:

  • 1000 g. Jordbær
  • 1000 g. Rabarber
  • 250 g. Rørsukker (kan variere afhængig af rabarbernes surhed)
  • 6-8 dl. vand
  • 2 vaniljestænger
  • saften fra 1 citron
  • 3 spsk. Majsmel (maizena eller kartoffelmel kan også bruges – jeg var blot løbet tør for disse)

Start med at skylle og rense rabarberstængler og jordbær. Skær herefter rabarberne i skiver på 1-2 cm og kom det hele i en stor gryde.

Flæk vaniljestænger, skrab kornene ud med en kniv og bland kornene med lidt sukker, så de skiller sig fra hinanden. Kom både korn og stang i gryden og tilsæt sukker, vand og saften fra en citron.

Giv det hele et opkog. Skru derefter ned for varmen og lad det simre ved svag varme i et kvarters tid, mens du engang i mellem rører i grøden. Jævn til sidst grøden med lidt majsmel og kom grøden over i en skål. Drys med lidt sukker på toppen så den ikke trækker skind og stil på køl i køleskabet. – Server grøden afkølet med fløde eller mælk på toppen 🙂

IMG_9674IMG_9639

/Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *