Opskrift på hjemmelavet Skagensalat

skagensalat

 

Jeg er som tidligere nævnt startet med at skrive speciale og er så heldig at have fået kontorplads på mit gamle praktiksted. Det er super inspirerende at sidde i netop det miljø jeg beskæftiger mig med. Jeg får både små inputs og kan spare med de personer som netop ved noget om skolereformen og hvordan der arbejdes med den i Helsingør Kommune – og det er helt vildt fedt. Jeg har skrevet lidt om praktikken i blandet andet dette indlæg.

 

Men eftersom jeg nu hver morgen cykler af sted til min specialeplads er det igen tid til madpakker. Jeg synes ofte madpakker kan være meget uinspirerede og kedelige både at se på og at spise. Derfor sætter jeg også gerne tid af til at få lavet en god varieret madpakke som gerne må indeholde mere end bare en klapsammen.

 

I går lavede jeg derfor denne Skagensalat som jeg kom i en lille boks og tog med i tasken sammen med en avocado og en skive rugbrød. Det smagte virkeligt herligt og jeg må helt sikkert gentage succesen. Udover en skøn rubrødsmad med skagensalat havde jeg også gulerødder, ærter og en hjemmelavet müslibar med (i får opskriften en anden dag). En utrolig dejlig mættende, farverig og totalt modsat af kedelig madpakke.

 

Skagensalat er lidt af en maritim klassiker med rejer og stenbiderrogn. Oprindeligt er den vist slet ikke fra Skagen, men fra Sverige. I alle tilfælde smager den utroligt friskt og lækkert. Istedet for rejer brugte jeg krebsehaler fordi det var det jeg lige havde liggende i køleskabet, men jeg tror bestemt ikke det smagte mindre godt af den grund.

 

Opskrift på skagensalat

  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • 1 spsk. mayonaise
  • 1 spsk. stenbiderrogn
  • 90 g krebsehaler
  • Dild
  • 1/2 Forårsløg
  • Salt & peber
  • Saften fra ½ citron

 

Bland yoghurt naturel og mayonaise med saften fra en citron samt salt og peber. Hak forårsløg fint, skyl krebsehalerne og tør dem let. Herefter vendes det i mayonaiseblandingen sammen med dild og stenbiderrogn.

 

/Line

1 thought on “Opskrift på hjemmelavet Skagensalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *