Opskrift på hjemmelavet rullepølse

rullepølse

Det er efterhånden tredje år i træk at vi laver vores egen hjemmelavet rullepølse. Sådan en rullepølse lavet af et godt fedtfattig økologisk svineslag fra slagteren slår altså alle de varianter du kan få fra køledisken i supermarkederne.

Jeg kan huske at min morfar altid lavede sin egen rullepølse op til jul, og at jeg fik lov at prøve-smage når han pakkede den ud af rullepølsepressen. Jeg er sikker på at han ville være en lille smule stolt over at se, at jeg i dag gør han kunsten efter.

Der er noget helt specielt ved at spise mad som er lavet helt fra bunden og, hvor man kender alle skridt på vejen og produktets ingredienser. Laver man selv sin rullepølse kan man krydder den lige som man vil, denne variation er dog helt klassisk som vi godt kan lide den.

Rullepølsen passer perfekt til det kolde bord til en julefrokost og serveres bedst på et godt stykke rugbrød, pyntet med rå løg.

 

Opskrift på Rullepølse:

Dag 1:

  • Svineslag
  • 2 l vand
  • 2 dl salt
  • 4 laurbærblade
  • 10 peberkorn

Sæt en gryde over med vand, salt, laurbær og peberkorn og varm det op til saltet er opløst. Imens trimmes svineslaget for det værste fedt og foldes sammen. Når saltlagen er kølet af lægges rullepølsen heri. svineslaget skal være helt dækket at saltlagen. Den skal stå i saltlagen i 2 dage.

 

Dag 3:

  • Svineslaget fra saltlagen
  • 1 finthakket løg
  • 2 spsk. peber
  • 1 tesk. allehånde

Efter 2 døgn i saltlagen tages slaget op. De finthakkede løg fordeles på rullepølsen og drys med peber og allehånde. Rullepølsen foldes to gange og bindes stramt med noget madsnor. Find evt. en video på youtube.com. Herefter skal den koges i ca. 2 timer.

Når rullepølsen er kogt og kølet af kommes den i en pose og efterfølgende i en rullepølsepresse, hvor den skal stå i spænd i minimum 12 timer i køleskabet.

 

Dag 4:

Efter at rullepølsen har stået i pressen i 12 timer eller mere, pakkes den ud og er klar til frokostbordet.

 

/Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *