Opskrift på hjemmelavet rabarbersaft

IMG_0567

Den danske sommer er virkelig kommet over os og derfor måtte jeg også prøve kræfter med en skøn og læskende rabarbersaft. Når jeg dagligt sidder indenfor og skriver opgave og blot kan kigge ud på det gode vejr får jeg virkelig brug for noget dejligt at drikke. Opskriften på denne rabarbersaft er både sød og mild og er afrundet i smagen med lidt citron. Den er super nem og hurtig at lave og smager bare rigtigt godt i det gode vejr.

Opskrift: Rabarbersaft

  • 500g rabarber
  • 1 liter vand
  • 200 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • saften fra en citron

Start med at rens og skær rabarber i små tern. Flæk vaniljestangen ok kom korn, stang, sukker, vand og rabarber op i en gryde. Kom det hele i kog og lad saften koge i små 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad din rabarbersaft køle af inden den sies. Vi har et saft si stativ, men man kan også fint bruge et klæde eller måske et kaffefilter. Stil den derefter i køleskabet, hvor den kan opbevares i et par uger.

 

/Line

6 thoughts on “Opskrift på hjemmelavet rabarbersaft

  1. Hej,
    Vil gerne prøve din opskrift på rabarbersaft… men hvornår putter du citronen i – før eller efter kogningen?

    1. Hej Marie
      Jeg kogte citronsaft sammen med de andre ingredienser, altså før kogning. Rigtig god fornøjelse 🙂

      /Line

  2. Pingback: Juli - RuthogRuth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *