Opskrift på hjemmelavet Iskaffe

iskaffe billede

 

Vi bliver i universet med kolde drikke. Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave iskaffe og i virkeligheden skulle jeg have kastet mig ud i det noget før. Det er helt utroligt nemt og smager virkeligt lækkert. Jeg kan godt lide at den er lidt sød og bruger derfor en god karamel sirup i min iskaffe. Man kan sikkert også fint bruge sukker, men husk at held sukker i imens kaffen er varm så sukkeret smelter.

Inden du kan lave en iskaffe skal du have isterninger og en kold espresso klar. Har man ikke en espressomaskine kan man ligesom jeg lave en stærk kaffe på instant kaffe. Jeg bruge 2 tesk. instant kaffe med 3 spsk. kogt vand. Kaffen røres ud i det varme vand og stilles i køleskabet til den er kold.

Man sagtens lave en større portion og lade den kolde kaffe stå tillukket i køleskabet i et par dage. Så er det bare at lave sig et glas når man har lyst.

 

Opskrift på iskaffe

  • 6 isterninger
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk. Kold instant kaffe eller et espressoshot
  • 1 spsk. Karamelsirup

Hæld isterninger i et glas, herefter mælk, kaffe og sirup. Rør det hele rundt og så er der serveret.

 

/Line

 

 

 

1 thought on “Opskrift på hjemmelavet Iskaffe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *