Opskrift på hjemmelavede falafel

falafel

HJEMMELAVEDE FALAFEL – EN SKØN VEGATARISK RET

 

Falafel smager virkelig skønt og er en lækker form for fastfood. Falafel serveres ofte i pitabrød hos diverse kebabsteder. Jeg lavede selv disse koldhævede pitabrød og serverede dem med en masse grønt og en dressing lavede på yoghurt naturel, purløg, salt og peber. Helt enkelt, og med masser af smag.

 

Falafel er små friturestegte kugler lavede af kikærter. De både smager fantastisk og er super nemme at lave. Herhjemme bliver de kaldt kødfrie frikadeller og vi er alle ret vilde med de små sprøde kugler. Selvom Lille K ikke altid er glad for at maden blandes sammen er sådan en omgang pitabrød et sikkkert hit. Han får selv lov at vælge hvad der skal i hans pitabrød og oftest er det kun majs og agurker. Men så spiser han gerne falaflerne ved siden af.

falafler

Opskrift på falafel

  • 200g kikærter
  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 3 spsk. rasp
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt frisk persille
  • 2 tesk. støt spidskommen
  • ½ tesk. chili
  • Saften fra ½ citron + revet citronskal
  • Salt & peber
  • Olie til friturestegning

 

Dagen inden kommes de tørre kikærter i en skål og dækkes til med vand til de skal bruges dagen efter.

På dagen blendes alle ingredienserne til en ensformig masse og formes til små runde kugler. Herefter frituresteges de i den varme olie til de er sprøde.

 

/Line

2 thoughts on “Opskrift på hjemmelavede falafel

    1. Tak for din søde kommentar. Det er i virkeligheden slet ikke så svært, nej. Og de kan virkelig anbefales 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *