Opskrift på fastelavnsboller

Fastelavnsboller billede

Vi har haft den dejligste weekend i et roligt tempo, hvor det gennemgående tema har været fastelavn. I fredags fejrede vi fastelavn i Lille K’s vuggestue, hvor der blevet slået katten af tønden, kåret kattekonge og –dronning og spist de dejlige fastelavnsboller. Lørdag holdt vi stille og roligt og i formiddags var vi en smut forbi Krogerup Gård i Humlebæk. Krogerup er dem som formidler Aarstiderne.com og i dag stod den på fastelavnstema for både store og små. En rigtig hyggelig start på dagen. I eftermiddags havde vi besøg hvor jeg selv havde stået i køkkenet og bagt de skønneste gammeldags fastelavnsboller med creme.

Opskrift

Dej:

3 dl mælk

200g smør

50g gær

4 æg

100g sukker

1 stor vaniljestang

1 tsk. Salt

2 tsk. kardemomme

150 g ølandshvedemel

ca. 500g hvedemel

Vaniljecreme:

2 æg

50 g sukker

1-2 vaniljestænger

4 spsk. Maizenamel

5 dl mælk

Start med at lune mælken en smule sammen med smørret. Pas på det ikke bliver for varmt. Rør herefter gæren i. Pisk æggene med en gaffelel og tilsæt dem sammen med sukker, vanilje, salt og kardemomme. Til sidst røres melet i dejen til den er fast og smidig. Dejen skal kunne rulles ud på et bord så den må ikke klistre for meget. Lad den hæve i en lille time.

Imens dejen hæver kan man passende lave vaniljecremen. Pisk æg, sukker, vanilje og maizena sammen i en skål. Varm mælken til omkring 50 grader og hæld den over i skålen sammen med resten af ingredienserne. Pisk det godt og hælde det derefter tilbage i gryden og varm det op under omrøring til det har den rette tykkelse.

Når dejen er færdighævet dels dejen i to og rulles ud på bordet. Skær dejen i firkanter (ca. 15×15 cm) og tilsæt en spsk. Creme. Fold dejen på bagsiden af bolden og luk den godt så cremen ikke løber ud og sæt den på en bageplade med den foldede side nedad.

Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min og bag dem i ovnen ved 170 grader i ca. 15 minutter. Derefter kan du pynte med glasur og andet godt. Vores fastelavnsboller blev pyntet med mørkt kakao glasur og frysetørret solbær.

 

/Line

 

3 thoughts on “Opskrift på fastelavnsboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *