• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Ruth&Ruth

  • Børn & baby
    • baby
    • tumling
    • mode
    • graviditet
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Drikkevarer
    • Kager & Søde sager
    • Brunch
    • Bagværk
    • Baby & Børn
    • Madplaner
  • Rejser & Oplevelser
    • Danmark
    • Edinburgh
    • Mexico
  • Livstil
    • familieliv
    • Inspiration
    • diy
  • Om

Opskrift på en skøn hjemmelavet gløgg

december 7, 2015 by ruthogruth 7 Comments

image

Jeg elsker både duften, smagen og hyggen ved en god kop varm gløgg og det er efterhånden også blevet en lille tradition at invitere venner og familie til gløgg og æbleskiver på min fødselsdag. (Som faktisk er i morgen d. 8 december, men som skal fejres på søndag, d. 3. Advent).

Derfor besluttede jeg mig for, at det i år måtte være på tide at skifte gløgg-kartonen ud med den ægte varer.

Det er blevet til en skøn, stærk og krydret hjemmelavet gløgg essens, lavet på rom, snaps, portvin og en masse lækre julekrydderier, som nu står på køl og trækker og venter til mine gæster på søndag, hvor den skal varmes op med et par gode flasker rødvin samt hakkede mandler og rosiner.

Gløgg essensen skal gerne stå og trække i 1-2 uger, men jeg test smagte den lige allerede i går og den smager absolut himmelsk!

Opskrift på Gløgg Essens

  • 400 g. rørsukker
  • 400. brun farin
  • saften fra 4 økologiske appelsiner (ca. 4 dl. appelsinsaft)
  • 2 vaniljestænger
  • 20 peberkorn
  • 8 kanelstænger
  • 40 nelliker
  • 10 stjerneanis
  • 20 kardemommefrø
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • 30 g. Frisk Revet ingefær
  • 3 øko appelsiner og 2 øko citroner i skiver
  • 2 dl Brøndum snaps
  • 2 dl mørk rom
  • 1 Flaske god portvin (ca. 8 dl)

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud med en kniv. Bland vaniljekornene med lidt rørsukker for at skille kornene ad. Kom stang og korn i en stor gryde sammen med kardemommefrø, stjerneanis, nelliker, revet muskatnød, revet ingefær, peberkorn, rørsukker og farin og rør godt sammen.

image

Pres fire store appelsiner (ca. 4-5 dl.) og kom saften i gryden  med krydderier og sukker. Varm op under omrøring til sukkeren er smeltet. Lad ‘siruppen’ koge i 2-3 min.

Sluk for varmen og tilsæt snaps, rom og portvin samt 2 appelsiner og 2 citroner i skiver.

Hæld det hele (inklusiv fyld) på store flasker eller glas med låg. Evt. skyllet i lidt atamon. og stil gløgg ekstrakten på køl, hvor den skal stå i minimum 1 uge og gerne 2 uger.

image

Si tilsidst gløgg ekstrakten og opbevar den på flaske. Da der er en høj alkohol procent i gløgg essensen, kan den sagtens holde sig i rimelig lang tid.

Der bliver ca. 2 liter gløgg essens af denne portion, og opskriften kan derfor sagtens halveres, hvis det bare er til en enkelt kop om aftenen til sig selv og i ikke forventer huset fyldt af gæster her i julen.

Når i så skal have et glas gløgg, er det blot at lune en god rødvin sammen med gløgg essensen alt efter smag, og til sidst tilføje groft hakkede mandler og rosiner. Jeg synes det passer godt med 1/2 dl essens til 2 dl. rødvin. Dvs. til en hel flaske rødvin kommer jeg ca. 4 dl essens i. Jeg synes en fransk Côtes-du-Rhone passer rigtig fint til.

image

– Husk lige at alkoholprocenten i denne gløgg er rimelig høj, så den dur kun hvis du ikke skal køre hjem 😉

Glædelig 2. advent.

/Josefine

 

 

Filed Under: Drikkevarer, post, Varme drikke Tagged With: ekstrakt, gløgg, gløgg essens, hjemmelavet, hjemmelavet gløgg, jul, opskrifter

Previous Post: « Opskrift på hjemmelavet rullepølse
Next Post: Ønsker til en 2-årig »

Reader Interactions

Comments

  1. Flemming Groth says

    oktober 25, 2018 at 9:21 am

    Hej RuthogRuth.
    I forbindelse med jeres Gløgg essens, skriver i at den gerne må stå 2 uger.
    Bliver den bedre eller dårligere ved at stå måske 4 uger el. mere før den tages i brug?
    mvh. Flemming Groth

    Svar
    • ruthogruth says

      november 14, 2018 at 9:13 pm

      Kære Flemming
      Så længe alkolholprocenten er høj, som den netop er i denne opskrift kan den sagtens stå i op til 4 uger – og den bliver ikke dårligere af den grund.
      Rigtig god fornøjelse.

      Kh.

      Svar
      • Flemming Groth says

        december 2, 2018 at 5:14 pm

        Tak for jeres svar, og rigtig glædelig Jul til jer.
        Mvh Flemming G

        Svar

Trackbacks

  1. Juleferie - og en opskrift på hjemmelavede æbleskiver - RuthogRuth siger:
    december 19, 2015 kl. 1:42 pm

    […] Gløggen er lavet på en hjemmelavet stærk og krydret gløgg essens som står klar i køleskabet og blot skal varmes op med en god flaske rødvin og lidt groft hakkede mandler og rosiner. Opskriften på en skøn og hjemmelavet gløgg, finder du i mit tidligere indlæg, lige her. […]

    Svar
  2. Året der gik - RuthogRuth siger:
    december 30, 2015 kl. 7:28 pm

    […] Gløgg essens med alkohol og Gløgg essens uden alkohol – fyldt med julens krydderier. […]

    Svar
  3. December nærmer sig. - Ruth&Ruth siger:
    november 21, 2017 kl. 8:02 pm

    […] skal også gløgg essensen gerne stå og trække et par uger, inden den drikkes. Denne opskrift på gløgg essens er virkelig virkelig god, og succesen skal helt sikkert gentages i igen år. Er du gravid, som var […]

    Svar
  4. RuthogRuths 10 bedste Juleopskrifter - Ruth&Ruth siger:
    februar 20, 2018 kl. 9:40 am

    […] Gløgg essens. Der findes intet bedre end en ægte hjemmelavet kop varm gløgg foran det funklende juletræ en kold december aften. Der findes også en alkoholfri udgave her på bloggen. […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

søg

Ruthogruth er en familieblog med fokus på livet som børnefamilie. Vi deler ud af vores madopskrifter, inspiration til mødre og børn samt en hel del familiehygge og hverdagseventyr. Bag skærmen sidder Josefine Ruth og Line Ruth. Følg med på instagram @ruthogruth Følg med på facebook Ruthogruth
  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

Footer

Ruthogruth er en familieblog med fokus på livet som børnefamilie. Vi deler ud af vores madopskrifter, inspiration til mødre og børn samt en hel del familiehygge og hverdagseventyr.

Bag skærmen sidder Josefine Ruth og Line Ruth.

Følg med på instagram @ruthogruth

Følg med på facebook Ruthogruth Read More…

mytaste.dk

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress